Pečenie je tak trochu umením, bez praktických skúseností sa pri ňom nezaobídeme. Recept, kuchynské pomôcky aj ingrediencie si treba pripraviť vopred a mať poruke všetko potrebné. Dobré je, ak ovládame zopár trikov, ktoré sladkým dobrotám dodajú ešte väčšiu lahodnosť.
Pri pečení sa vyplatí mať poruke aj mriežku na pečenie. Koláče na nej chladnú rovnomerne zvrchu, zboku aj zospodu. Navyše, ak si dáte pod ňu papier na pečenie, zachytenú čokoládu môžete aj opätovne použiť. Keď nechcete mať koláče tvrdé, po vybratí z rúry ich potrite roztopeným maslom alebo studeným mliekom a prikryte ich utierkou. A nie vždy je lekvár do koláčov tekutý tak akurát. Slivkový lekvár rýchlo a ľahko zahustíte postrúhaným perníkom, iné druhy napríklad škrobom a tvarohovú plnku môžete zahustiť akýmkoľvek pudingom.
Aby poleva nevsiakla do torty, vrch korpusu potrite najskôr tenkou vrstvou džemu, ktorý póry upečeného biskvitu zacelí a navyše, dosiahnete tak aj úplne hladký povrch. Hustý sneh ľahšie vyšľaháte, ak bielka trochu osolíte. Na stabilizovanie snehovej hmoty môžete použiť trochu práškovej želatíny alebo citrónovej šťavy. Ostala vám šľahačka? Vyložte podnos papierom na pečenie a lyžičkou naň naporciujte kopčeky. Zmrazené šľahačkové pusinky sa výborne hodia do kávy alebo horúcej čokolády.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Erika, plná vzrušujúceho očakávania, stála na prahu života.... viac...
Diéta, s ktorou do leta schudnete!
TRENDY autor: MÁRIA
Aj vy už máte dosť nárazových nezdravých diét, ktoré... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...