brigit.sk
Úspešný človek dokáže postaviť základy svojich úspechov z kameňov, ktoré po ňom iní hádzali.
Dnes je 17 júla 2018 13:22
Meniny má: Bohuslav
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Správna starostlivosť o ruky a nechty
GASTRO 29.6.2018  |  autor: JOFIEL
Ryby obsahujú minerálne látky a vitamíny

Ryby obsahujú minerálne látky a vitamíny

Rybie mäso patrí spolu so zeleninou a ovocím medzi hlavné zložky zdravej výživy. Výhodou takejto stravy je, že je nielen zdravá, ale aj minimálne kalorická. Doprajte si lahôdky z rýb aspoň dvakrát týždenne.
Ryby obsahujú minerálne látky a vitamínyRyby obsahujú minerálne látky a vitamíny, okrem vysoko kvalitných bielkovín sú tiež cenným zdrojom nenasýtených mastných kyselín a iných zdraviu prospešných látok. Z vitamínov obsahujú najmä vitamín D a B2, z prvkov je to vápnik, železo, fosfor, jód, zinok, horčík a iné. Pstruh, losos, sumec, šťuka, makrela, sleď, treska, ostriež, úhor, tuniak a mnoho ďalších rýb sú nenahraditeľnou súčasťou zdravého jedálneho lístka. Pomáhajú udržiavať nielen zdravé srdce, ale aj mozog, priaznivo ovplyvňujú možné riziká vzniku depresií a rôznych autoimunitných ochorení.

Na mnoho spôsobov

Ryby sa dajú pripraviť na mnoho rozličných spôsobov. Nielen vyprážať, čo je síce overená, no najmenej zdravá klasika. Vo všeobecnosti platí, že tepelná úprava rýb je pomerne krátka. Plátky - filety sa pečú maximálne desať až pätnásť minút a ryba vcelku potrebuje čas približne dvakrát dlhší, v závislosti od svojej veľkosti. Najdiétnejší spôsob prípravy rýb je dusenie a varenie v pare. Pečené a grilované ryby sú zasa gurmánskym zážitkom. Konzervovaným rybám nízkej kvality je lepšie sa vyhnúť. Aké ryby preferovať? Podľa odborníkov obsahujú sladkovodné ryby menej škodlivín a toxických látok, ako ryby morské. Mrazené rybie mäso je obvykle možné skladovať po dobu štyroch až šiestich mesiacov, no najvhodnejšie je konzumovať čerstvo ulovené ryby.

Naše tipy

Ak ste sa rozhodli ryby vyprážať, pri vyprážaní používajte kvalitný olej, ktorý môžete ešte zjemniť pridaním kúska masla. Ak sa chystáte vyprážať kapra, porcie umyte a na niekoľko minút zalejte mliekom, potom ich vyberte, osušte, nasoľte, obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a po oboch stranách vyprážajte. Pri fritovaní dochádza k minimálnemu nasiaknutiu mäsa tukom, pretože ryba je vcelku ponorená do horúceho tuku a je aj rýchlejšie a rovnomernejšie opražená. Pri grilovaní sa ochutené ryby kladú na rozpálený rošt buď priamo, alebo sú zabalené v alobale. Počas grilovania ryby obracajte a nezabalené priebežne potierajte marinádou alebo olivovým olejom. Ochutené kúsky rýb je možné napichať aj na ražeň a grilovať spolu so zeleninou.
komentáre k článku
(select convert(int,CHAR(65)))
JyI=
1
@@ERCHe
1'"
ufyLoZAu'));select pg_sleep(3); --
burqGO1B');select pg_sleep(9); --
mPR5xMgg';select pg_sleep(9); --
-1));select pg_sleep(9); --
-1);select pg_sleep(6); --
0ynwC4MI'; waitfor delay '0:0:6' --
-1;select pg_sleep(6); --
1 waitfor delay '0:0:6' --
-1); waitfor delay '0:0:6' --
-1; waitfor delay '0:0:6' --
(select(0)from(select(sleep(3)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(3)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(3)))v)+"*/
if(now()=sysdate(),sleep(3),0)/*'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(3),0))OR'"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(3),0))OR"*/
-1" OR 3*2>(0+5+110-110) --
-1" OR 3+110-110-1=0+0+0+1 --
-1" OR 3*2
-1" OR 2+110-110-1=0+0+0+1 --
-1' OR 3*2>(0+5+890-890) or 'fUtvWtdW'='
-1' OR 3+890-890-1=0+0+0+1 or 'fUtvWtdW'='
-1' OR 2+890-890-1=0+0+0+1 or 'fUtvWtdW'='
-1' OR 3*2
-1' OR 3*2>(0+5+621-621) --
-1' OR 3+621-621-1=0+0+0+1 --
-1 OR 3*2>(0+5+948-948)
-1' OR 2+621-621-1=0+0+0+1 --
-1 OR 2+948-948-1=0+0+0+1
-1 OR 3+948-948-1=0+0+0+1
-1 OR 3*2>(0+5+807-807) --
-1 OR 3*2
-1 OR 2+807-807-1=0+0+0+1 --
-1 OR 3+807-807-1=0+0+0+1 --
1

POZÝVAME VÁS

SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

MALÁ A VEĽKÝ

Najprekvapujúcejšie správy sú také, ktoré najmenej... viac...

ANDIE MacDOWELL

Andie MacDowell svoju pracovnú dráhu začala ako modelka a zakrátko na to si... viac...

NENAPODOBITEĽNÝ JIM

James Eugene Carrey získal svoju obrovskú popularitu najmä vďaka svojim... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

ALENA HERIBANOVÁ
„Milujem prírodu a môj detský sen, bývať pri lese a jazierku, sa mi vrchovato naplnil“,... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

MILADA

V detskom domove, v ktorom Milada vyrastala, bol dostatok stravy, oblečenia i činností,... viac...

SPEKTRUM

Dobrý spánok

Dobrý spánok

TRENDY autor: DANA

Aby ste dokázali plnohodnotne fungovať, doprajte si kvalitný spánok.... viac...

Smotanová polievka so žihľavou
Suroviny: mladé lístky žihľavy, maslo, hladká múka, slanina, zeleninový vývar, soľ, mleté... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

ANDREJ BIČAN

ANDREJ BIČAN

Populárny herec a moderátor Andrej Bičan vyštudoval herectvo a následne si zahral na Novej Scéne, Malej scéne a v divadle Pavla Országha... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
© 2018 Brigit.sk. All right reserved.