brigit.sk
Naše myšlienky sú námety, ktoré maľujeme na plátno svojho života.
Dnes je 25 apríla 2024 03:50
Meniny má: Marek
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Ako zvládnuť šestonedelie
GASTRO 25.1.2019  |  autor: LETE
Mäso z hydiny

Mäso z hydiny

Mäso z hydiny obsahuje bielkoviny, minerálne látky a vitamíny. Je výživné, ľahko stráviteľné, jemné a chutné. Jeho kvalitu významne ovplyvňuje kŕmenie, druh a vek vtákov. Okrem sliepok, husí a kačíc sú vhodným zdrojom živín aj menej známe morky a pštrosy.
Mäso z hydinyMorčacie mäso bolo tradičným jedlom starých Mayov, jeho rysy sa vo veľkej miere zhodujú s mäsom kuracím. Moriaci z voľného chovu sú sebestační a silní vtáci, ktorí si dokážu väčšinu potravy zabezpečiť sami. Biele morčacie mäso je suchšie, tmavšie je šťavnatejšie. Prsia chutia inak, ako stehná a iné časti hydiny a majú aj rôzne sfarbenie.

Na mnoho spôsobov

Receptov na prípravu pokrmov z morčacieho mäsa je neúrekom. Len z morčacích pŕs je ich desiatky či stovky. Morčacie prsia je možné variť, vyprážať, zapekať, dusiť či grilovať s množstvom voňavých ingrediencií. Skvelo chutia dusené na paprike, na rasci, na kari a s mnohými bylinkami. Prsia je možné plniť ako závitky či rolky s rôznymi plnkami, ale aj špikovať. Sú lahodnou pochúťkou vo forme rezňov, špízov a soté, tiež ak sú marinované v akýchkoľvek pikantných marinádach, ktoré obsahujú sójovú a worčestrovú omáčku. Morčacie mäso sa výborne kombinuje so zeleninou a s rôznymi smotanovými omáčkami. Jeho tepelná úprava s vínom alebo s ovocím zvykne ohromiť aj tých najnáročnejších gurmánov. Morčacie mäso ideálne ladí s ananásom, s nektarinkami, s marhuľami, so sušenými slivkami a s inými plodmi.

Exotika na tanieri

Pštros je najväčší žijúci vták, ktorý síce nevie lietať, ale behá rýchlosťou okolo sedemdesiat kilometrov za hodinu. Jeho prirodzeným prostredím sú púšte a savany. Vydrží chlad aj sneh, nemá rád dážď a vysokú vlhkosť. Konzumácia pštrosieho mäsa má v niektorých častiach Afriky a ďalších oblastiach dlhú históriu. U Egypťanov a Rimanov bol pštros symbolom mužnosti. V súčasnosti sa spotreba pštrosieho mäsa zvyšuje, pštros sa chová nielen na mäso, ale aj na vajcia. Pštrosie vajcia sú výdatným zdrojom bielkovín - jedno vajce sa rovná vyše dvadsiatim slepačím. Mäso je tmavé a jemné, ľahko stráviteľné, s nízkym obsahom tuku a s vysokým podielom minerálov a iných výživných látok - najmä železa a fosforu. Pštrosie mäso zahrieva, zvyšuje silu a vytrvalosť.

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

STÁLE NA VÝSLNÍ

Barbra Joan Streisand doposiaľ predala viac ako sto miliónov nosičov so svojimi... viac...

KRÁĽ POPU

KRÁĽ POPU

STAR LIFE autor: DERO

Hoci je Michael Jacskon už niekoľko rokov po smrti, stále má svojim verným... viac...

LEGENDÁRNE SPICE GIRLS

Pamätáte si ešte na legendárnu anglickú dievčenskú... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

MARIAN VIDA
Výtvarník Marian Vida je laureátom niekoľkých zahraničných cien, má za sebou množstvo... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

ERIKA

Erika, plná vzrušujúceho očakávania, stála na prahu života.... viac...

SPEKTRUM

Body prvej pomoci
Akupresúra je založená na poznatku, že ľudský organizmus je popretkávaný dráhami, v... viac...
Kapustový šalát

Kapustový šalát

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1/2 hlávky červenej kapusty, 2 kyslé jablká, 2 strapce hrozna, 4... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.