brigit.sk
Najväčšia chyba, ktorú môžeme v živote urobiť, je mať strach, že urobíme nejakú chybu.
Dnes je 23 septembra 2019 01:21
Meniny má: Zdenka
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Domáca lekárnička

Recepty

Zapekané kura v marináde

Zapekané kura v marináde

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: kuracie stehná alebo prsia, citróny, olivový olej, cesnak, zemiaky, jarné cibuľky, bazalka alebo iné čerstvé bylinky, sušený tymian, mleté čierne korenie a soľ.

Príprava

Kuracie stehná alebo prsia osoľte, okoreňte a vložte do zapekacieho skla. Zmiešajte citrónovú šťavu so soľou, s korením, s prelisovaným cesnakom a s olivovým olejom. Zemiaky a jarné cibuľky nakrájajte, vložte na pár minút do pripravenej marinády. Zmes dajte... viac...

Šťavnatý dezert

Šťavnatý dezert

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na cesto: 300 hladkej múky, 200 g masla a 100 g cukru. Na krém: 120 g cukru, 75 g vanilkového pudingu, 500 ml mlieka, 350 ml smotany na šľahanie. Na ozdobu: 500 g čerstvých jahôd, 1 ks želatíny, mätové lístky.

Príprava

Z masla, múky a cukru vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte hodinu v chladničke. Potom ho vyváľajte a vložte do okrúhlej formy. Po upečení cesto nechajte vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte hustý krém. Do studeného krému... viac...

Rezance s krevetami

Rezance s krevetami

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: rezance, krevety, čili papričky, jarná cibuľka, fazuľové struky alebo bambusové klíčky, sezamový olej, sladkokyslá omáčka, sójová omáča, soľ, vajcia a voda.

Príprava

Rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode s troškou oleja. Scedíme a necháme odkvapkať. Vo woku rozpálime sezamový olej a osmažíme jarnú cibuľku, pokrájané fazuľové struky alebo bambusové klíčky a nasekané čili papričky. Po chvíli restovania... viac...

Kura s medom a zázvorom

Kura s medom a zázvorom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: rezance z kuracích pŕs alebo stehien, cesnak, zázvor, korenie, med, sójová omáčka, šťava z pomaranča a olej. Príloha: listová zelenina.

Príprava

Zmiešajte cesnak, zázvor, korenie, med, šťavu z pomaranča, sójovú omáčku a olej. Marinádu dajte na kuracie mäso nakrájané na väčšie rezance a premiešajte. Prikryté dajte odležať asi na dve až tri hodiny do chladničky. Potom predhrejte rúru na 180 ˚C.... viac...

Čokoládová torta s čili

Čokoládová torta s čili

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: horká čokoláda 200 g, mandľová múka 3 lyžice, krupicový cukor 150 g, maslo 200 g, štyri vajcia, kypriaci prášok, múčkový cukor, jedna až dve čili papričky, morská soľ, čokoládová poleva a hoblinky bielej čokolády na ozdobu.

Príprava

Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu a maslo. V mise rozšľahajte vajcia, pridajte múku, kypriaci prášok, cukor a dobre premiešajte. Zmes vlejte do rozpustenej čokolády s maslom a pridajte rozmixovanú soľ s čili papričkami. Tortovú formu vysteľte... viac...

Smotanová polievka so žihľavou

Smotanová polievka so žihľavou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: mladé lístky žihľavy, maslo, hladká múka, slanina, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, polievkové korenie, syr a kyslá smotana.

Príprava

Nakrájajte slaninu na malé kúsky a nechajte speniť na masle. Potom ju poprášte múkou a zalejte vývarom. Po chvíli varenia pridajte očistenú a najemno nasekanú mladú žihľavu. Ochuťte soľou, polievkovým a čiernym korením. Na záver polievku zjemnite kyslou... viac...

Kapor so šampiónmi

Kapor so šampiónmi

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1 kg kapra, 100 g masla, cibuľa, 250 g šampiňónov, soľ, sójová omáčka, polievkové korenie a čierne korenie podľa chuti.

Príprava

Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a okoreníme. Naukladáme do pekáča, v ktorom sme vopred rozpustili maslo. Šampiňóny rozkrájame na menšie kúsky a vsypeme medzi podkovičky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre a občas podlejeme. Pár pokrájaných šampiňónov... viac...

Figový koláč

Figový koláč

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: Na cesto: maslo 125 g, múčkový cukor 100 g, hladká múka 225 g, nastrúhaná kôra z polovice citróna, dva žĺtky a voda, asi 30 ml. Na náplň: maslo 80 g, kryštálový cukor 125 g, orechy 140 g, hladká múka 30 g, jeden žĺtok a vanilková esencia. Figy na ozdobenie.

Príprava

Cesto: Vyšľahajte maslo a cukor so štipkou soli. Potom vmiešajte múku, citrónovú kôru a žĺtok. Spracujte cesto na konzistenciu hrubej strúhanky. Po troškách pridávajte studenú vodu. Z cesta uváľajte guľu, zabaľte ju do fólie a dajte na hodinu do... viac...

Krémová zelerová polievka

Krémová zelerová polievka

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: stopkový zeler, mrkva, cibuľa, zeleninový vývar, maslo, zázvor, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať a smotana.

Príprava

Na masle opražte nadrobno nasekanú cibuľu, pridajte nakrájaný zeler a po chvíli prisypte aj nakrájanú mrkvu. Po krátkom restovaní zmes zalejte zeleninovým vývarom, pridajte nakrájaný zázvor, osoľte a varte domäkka. Tretinu zeleniny vyberte a zvyšok... viac...

Zemiakové šúľance s makom

Zemiakové šúľance s makom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: zemiaky, vajce, maslo, hrubá múka, mletý mak, práškový cukor, soľ, olej, malinová alebo ríbezľová marmeláda. Obmena receptu - miesto maku použiť strúhanku.

Príprava

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich očistíme a roztlačíme najemno. Pridáme maslo, vajce, soľ a múku. Pracovnú dosku posypeme múkou a vymiesené cesto vytvarujeme do valčekov. Valčeky rozkrájame na malé kúsky a rukou z nich vyšúľame šúľance.... viac...

1 2 3 4 5 6 7 ...13

POZÝVAME VÁS

SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...

STAR LIFE

ANDIE MacDOWELL

Andie MacDowell svoju pracovnú dráhu začala ako modelka a zakrátko na to si... viac...

ROBERT PATTISON PREKVAPIL

Má milióny obdivovateliek po celom svete, ktoré by neváhali urobiť... viac...

RONALDO JE KUS CHLAPA

Slávne futbalové mená sú často využívané na... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

ANDREJ BIČAN
Populárny herec a moderátor Andrej Bičan vyštudoval herectvo a následne si zahral na Novej... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

IVANA

Ivana pochádzala z mesta, od detstva bývala v paneláku a s domácimi... viac...

SPEKTRUM

Krása z oceánu

Šperky zdobili ženy už v Starom Egypte. V dávnej minulosti symbolizovali... viac...

Ľahký hrnčekový koláč

Suroviny na cesto: štvrťlitrový hrnček polohrubej múky, 2 lyžice... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
© 2019 Brigit.sk. All right reserved.