brigit.sk
Nie je natoľko podstatné, ako sme odolní voči cudzej sile ako to, ako vieme zdolať vlastnú slabosť.
Dnes je 23 januára 2019 05:47
Meniny má: Miloš
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Čakáte bábätko?

Tipy a triky

Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
TIPY A TRIKY
ÿ 摘Ⱥ
NA KAŽDÝ DEŇ
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ

Ak chcete chladničku alebo pračku zbaviť pachov a domáce spotrebiče tohto druhu dezinfikovať prírodnými prostriedkami, k takejto očiste ideálne poslúži octový roztok s vodou.

Nakrájajte citrón na plátky, vložte ho do vhodnej misky, prilejte do polovice vodu a položte do mikrovlnnej rúry. Na pár minút ju zapnite. Potom misku vyberte a vyčistite vnútro - vďaka citrónovej pare sa usadeniny ľahšie zotrú.

Stane sa, že sa na varnú dosku prilepí kúsok plastovej fólie. Vezmite odlakovač na nechty a tampón, fóliu týmito pomôckami ľahko odstránite a na záver umyte čistou vodou.

Všetci poznáme praktické vešiačiky s prísavkou, ktoré sa dajú umiestňovať bez vŕtania na obklad. Aby nepadali, obklad postriekajte lakom na vlasy, chvíľu počkajte a potom pripevnite vešiačik - bude držať oveľa lepšie.

Do zanesenej vázy nasypte na dno trochu surovej ryže a niekoľko minút vázou traste. Poletujúca ryža brečku po zvädnutých kvetoch dokonale vyčistí.

Čierny čaj zanecháva v šálkach povlak, ktorý sa odstraňuje namáhavo. Ak chcete, aby boli šálky ako nové, vezmite soľ, nasypte do šálky a nasucho vytrite.

Drevené lopáriky, varešky a ďalšie kuchynské náradie pre lepší vzhľad ponorte občas na niekoľko hodín do roztoku sódy bikarbóny. Ak držia nežiaduce pachy, vydezinfikujte ich soľou zmiešanou s octom.

Smrdí vám popol z cigariet? Dotieravému hmyzu tiež. Ak popol nasypete do kvetináčov, môžete zachrániť kvety pred nepríjemnými muškami a voškami.

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami, mohla by vás nemilo prekvapiť stekajúca špina z lamiel.

Pečenie mäsa urýchlite, ak ho prebodnete cez najširšie časti kovovými ihlicami, aby sa do neho priviedlo teplo a takto upravené ho vložíte do rúry.

Pred vyprážaním syra je dobré plátky nechať v chladničke. Studený syr obalený v múke, vajíčku a strúhanke by nemal tak ľahko vytiecť.

Varenie hovädzieho a iného mäsa urýchlite, keď do vody, v ktorej sa varí, dáte lyžičku rumu. Pokrm rýchlejšie zmäkne, no alkoholovú príchuť v ňom necítiť.

Kysnuté cesto bude oveľa chutnejšie, keď doňho zapracujete lyžicu medu. Počítajte s tým, že cesto sa bude o niečo ťažšie spracovávať, no chutiť bude lepšie.

Zeleninovú polievku je možné zahustiť nielen zásmažkou či zátrepkou, ale aj rozšľahaným vajíčkom, krupicou, ovsenými vločkami, alebo zemiakovou kašou v prášku.

Bábovka sa oddelí od stien a nerozmrví sa, keď ku forme priložíte plochý tanier, pridržte ho a obráťte. Ak sa upečená nevyklopí, na formu položte utierku, namočenú v studenej vode.

Spľaslo vám piškótové cesto? Asi ste ho prudko piekli keďže sa rýchlo „zdvihlo“, potom aj rýchlo spľasne. Piškótové cesto je vhodnejšie piecť pri miernej teplote.

Keď si neprajete na povrchu pudingu pevnú usadeninu, teplý puding prekryte mikroténovou fóliou, alebo zmes počas chladnutia častejšie premiešavate.

Potrpíte si na hustejšie polievky? Pridajte do zátrepky z múky a mlieka aj vajíčko a biely jogurt.

Ostal vám starý chlieb? Vysušte ho skôr než splesnivie a urobte z neho strúhanku. Strúhanka zo starého chleba je ideálna do polievok na zahustenie.

Kto by nechcel mať pečené kura chrumkavé? Toto docielite, ak počas pečenia kura párkrát potrite medom zmiešaným s balsamicovým octom.

Pred zaváraním uhoriek plody najskôr prepichnite na viacerých miestach vidličkou – nezostanú duté.

Pri uskladňovaní fazule, šošovice či suchého hrachu pridajte do nádoby aj niekoľko bobkových listov. Bobkový list ochráni strukoviny pred škodcami.

Mlieko neprihorí, ak dno hrnca, v ktorom mlieko varíte, potriete tenkou vrstvou masla.

Aby poleva nevsiakla do torty, vrch korpusu potrite najskôr tenkou vrstvou džemu, ktorý póry upečeného biskvitu zacelí. Tak dosiahnete hladký povrch torty s polevou.

Ak do cesta na šišky pridáte lyžicu rumu alebo liehu, nenasiaknu tak veľmi tukom. Keď šišky vkladáte do horúceho oleja, nádobu hneď prikryte.

Keď nechcete mať tmavé banány, skladujte ich správne. Banány neznášajú chlad, preto ich nedávajte do chladničky, ale zaveste do špajzy, špičkami dolu.

Keď vám ostane pár decilitrov vína nazvyš, dajte ich zmraziť do nádobky na ľad. Kocky vyberte, keď budete potrebovať pri varení dochutiť dusenú kapustu, mäso, alebo iný pokrm.

Vnútro domácich buchiet zvykne vytiecť, no nestane sa tak, ak lekvár zahustíte strúhaným perníkom, do tvarohovej plnky pridáte lyžicu vanilkového pudingu a do marmelády lyžičku škrobovej múčky.

Na prípravu cesta na lievance sa používa droždie, ak ho nemáte poruke, môžete miesto neho použiť aj prášok do pečiva, budú aj lahodnejšie.

Nielen do čaju, ale aj do jedla, sa často používa med. Med však pri varení a pečení teplom stráca väčšinu zdraviu prospešných látok, preto sa odporúča pridávať ho až do čiastočne ochladených pokrmov.

Desiatové polievky je možné zahustiť aj postrúhaným zemiakom, kôrkou z chleba, guľôčkami z masla a múky, ktoré sa po vložení do polievky postupne rozvaria a pokrm výdatne zahustia.

Ostali vám bielka? Vylejte ich do mikroténového vrecúška a dajte do mrazničky. Tuhý sneh je možné pripraviť aj zo zmrazených bielkov.

Vlhne vám soľ? Pridajte do soľničky pár zrniek ryže alebo suchého hrachu, ktoré prirodzene vsakujú vlhkosť.

1 2 3

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

MALÁ A VEĽKÝ

Najprekvapujúcejšie správy sú také, ktoré najmenej... viac...

PODOBNOSŤ ČISTO NÁHODNÁ

Možno sa vám už viackrát stalo, že ste zbadali na obrázku alebo v... viac...

NESMRTEĽNÝ BRUCE

Sieň slávy zábavného priemyslu Walk of Fame na Hollywood Boulevard datuje... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

KATKA FELDEKOVÁ
Mladá, talentovaná herečka, speváčka a hudobníčka Katka Feldeková netají, že je úžasné... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

MARTINA

Martina pochádzala z malej malebnej dedinky a do veľkomesta sa prisťahovala pred takmer... viac...

SPEKTRUM

Ako na emócie

Ako na emócie

TRENDY autor: ERATO

Úzkosť patrí medzi emócie rovnako ako radosť, zlosť, hnev či smútok. Jedná sa o varovný... viac...
Ratattouille

Ratattouille

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 100 g červenej papriky, 100 g cukety, 200 g baklažánu, cibuľa, 2... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
overovací kód:
© 2018 Brigit.sk. All right reserved.