brigit.sk
Nie je natoľko podstatné, ako sme odolní voči cudzej sile ako to, ako vieme zdolať vlastnú slabosť.
Dnes je 23 januára 2019 05:46
Meniny má: Miloš
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Čakáte bábätko?

Tipy a triky

Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a tiky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ
Tipy a triky
ÿ 摘Ⱥ

Ak pridávate do cesta hrozienka a nechcete, aby vám padli na dno, obaľte ich v troche múky. Potom nespadnú v bublinách na dno formy, ale udržia sa pod povrchom cesta.

Milujete palacinky so sladkými aj slanými plnkami? Skúste ich vylepšiť tak, že namiesto mlieka použijete pri príprave cesta na palacinky cmar.

Aby strúhanka pri vyprážaní rezňov z mäsa neodpadávala, pridajte do vajíčok pred obaľovaním rezňov niekoľko kvapiek oleja.

Ak chcete naliať smotanu do teplej omáčky, najskôr zmiešajte kyslú smotanu s múkou, potom pridajte trochu omáčky a rozmiešajte. Až potom vlejte zmes do hrnca s omáčkou, smotana sa nezrazí.

Zemiaky varené v šupe sa budú ľahšie šúpať, keď počas ich varenia pridáte do vody pár kvapiek oleja.

Po upečení má zemiaková baba peknú zlatožltú farbu, ale následne stmavne. Ak pridáte do cesta trochu vriaceho mlieka, baba farbu po upečení nezmení.

Reďkovky rýchlo vädnú. Aby ste ich udržali dlhšie svieže, odstrihnite vňať, umyte ich a vo vzduchotesnej plastikovej nádobe uložte do chladničky.

Často varíte vajíčka? Keď nechcete, aby počas varenia škrupinka vajíčok popraskala, pridajte do vody pár kvapiek octu.

Chuť sušených húb v akomkoľvek pokrme zvýrazníte, keď ich pred použitím na minútku vložíte do vyhriatej rúry.

Ak kupujete mletú kávu vo väčšom balení, zvyčajne časom stratí arómu. Skúste ju presypať do nádoby, pridať ku káve štipku soli a dobre premiešať. Vôňa vydrží dlhšie.

Keď chcete mať šľahačku kvalitne tuhú, šľahajte ju iba zo studenej smotany a nie zo smotany, ktorá má izbovú teplotu.

Hustý kečup poľahky vytečie, keď do fľaše zastrčíte slamku, ktorá do obsahu privedie vzduch.

Presolili ste polievku ? Pridajte do nej vaječné bielka. Stuhnuté bielka pohltia väčšinu soli. Následne je potrebné polievku scediť a bielka odstrániť.

Ak počas varenia karfiolu pridáte do vriacej vody pár kvapiek citrónovej šťavy, nebude tak zapáchať a plod bude žiarivo biely.

Keď potrebujete po práci s rybami odstrániť z rúk typický rybí zápach, použite sódu bikarbónu s trochou vody.

Čerstvé mlieko dlhšie v chladničke vydrží, ak do neho vložíte chrenový list.

Ak nechcete mať kalný vývar, vlejte do neho vaječné bielky, ktoré kal vsiaknu. Bielky po chvíli vyhoďte a vývar preceďte.

Čerstvé mlieko dlhšie v chladničke vydrží, ak do neho vložíte chrenový list.

Tvrdý syr bude vysychať pomalšie, ak bude uskladnený v chladničke v plastovej nádobe spolu s kockou cukru.

Jedlé gaštany sa budú ľahšie šúpať, ak ich pred pečením nakrojíte do kríža a pokropíte vodou.

Lístkové cesto sa nezrazí, ak ho pred pečením poprepichujete vidličkou.

Aby vám sklo s horúcou tekutinou neprasklo, pred nalievaním položte nádobu či poháre na mokrú utierku a dajte do nich lyžicu.

Ryža bude belšia a nadýchanejšia, ak pri varení do nej pridáte pár kvapiek šťavy z citróna a na záver kúsok masla.

Keď vám po pečení ostanú šupky z jabĺk, vysušte ich a použite na prípravu čaju.

Suché strukoviny budú uvarené rýchlejšie, keď soľ pridáte až na záver varenia, nie na začiatku.

Sušené ovocie pred použitím poľahky osviežite, ak ho na pár minút namočíte do čierneho čaju.

Keď nechcete, aby sa na povrchu prevareného mlieka vytvorila „koža“, vhoďte doňho po dovarení kocku ľadu.

Ak chcete šťavnaté rezne, pred vyprážaním mäso marinujte v soli, šťave z citróna a v oleji. Vložte do vrecúška, preváľajte a pred obaľovaním a vyprážaním dajte do chladničky na dve hodiny.

Staršie pečivo bude opäť chrumkavé, keď ho pred konzumáciou dáte na pár minút do vyhriatej rúry. Pred tým ho mierne navlhčite.

Každá osvedčená rada, ktorá pomôže varenie a pečenie zjednodušiť, je dobrá. Zvlášť ak sa jedná o tipy a triky, ktoré v kuchyni používali ešte naše staré mamy.

1 2 3

POZÝVAME VÁS

SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...

STAR LIFE

HVIEZDNE HUDOBNÉ NEBO

Už dlhé desaťročia sa hudobní fanúšikovia každoročne vo... viac...

NENAPODOBITEĽNÝ JIM

James Eugene Carrey získal svoju obrovskú popularitu najmä vďaka svojim... viac...

ABSOLÚTNY SLUCH

ABSOLÚTNY SLUCH

STAR LIFE autor: OCEÁNA

Ľudia s absolútnym sluchom sú schopní stanoviť výšku... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

SVEŤO MALACHOVSKÝ
Svätopluk Malachovský vyštudoval operný spev a ako sólista Štátnej opery v Banskej Bystrici... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

SIMONA

Simona ovdovela mladá, nemala ani tridsiatku. Na dlhé obdobie úplne stratila... viac...

SPEKTRUM

Bylinky a znamenia

Moderný životný štýl stále intenzívnejšie... viac...

Baklažán pre labužníkov

Suroviny: veľký baklažán, 3 rajčiaky, 3 lyžice olivového oleja, 150 g... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
overovací kód:
© 2018 Brigit.sk. All right reserved.