Suroviny: veľký baklažán, 3 rajčiaky, 3 lyžice olivového oleja, 150 g plátkového syra, 2 lyžice postrúhaného tvrdého syra, soľ a mleté čierne korenie.
Baklažán nakrájame na tenké kolieska, posolíme a necháme odležať, aby pustili šťavu a stratili horkastú príchuť. Potom kolieska opláchneme a osušíme. Pomastíme plech a poukladáme, potrieme olejom, jemne okoreníme, dáme na ne po koliesku rajčiaka a prikryjeme plátkom syra. Pokračujeme kolieskom baklažánu, potrieme olejom, znova dáme rajčiaky, syr a prikryjeme kolieskom baklažánu. Vrch posypeme strúhaným syrom, korením a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Hotovú špecialitu ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame ako predjedlo, prípadne večeru, s chlebom alebo pečivom.
Ďalšie recepty
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Po ukončení gymnázia sa Daniela rozhodla pre učiteľstvo. Vedela, že to bude... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...