Milujete grilovačky? Tie okamihy, kedy môžete spoločne tráviť čas s blízkymi, pritom sa rozprávať, zabávať a vychutnať si dobré jedlo? Neprestávajte grilovať! Dymu a nepriaznivého počasia sa pri elektrickom grile obávať nemusíte.
Prepečenému steaku, grilovanej zelenine či ovociu odolá len málokto. Vábia svojou vôňou, chuťou, no aj družnou atmosférou pri grilovaní. Ak vlastníte gril, ktorý nedymí, stačí vám len prístup k elektrickej zásuvke. Nepotrebujete doň žiadne extra palivo a aj pri náhlej zmene počasia vám umožní dokončiť pokrmy v pohodlí vašej kuchyne.
Dôležitou zložkou každej úspešnej grilpárty je výber mäsa. Z bravčového mäsa sa dobre griluje krkovička, ale aj pliecko či rebrá, pretože sú šťavnaté a z hovädziny vedie roštenka. Z hydiny sú populárne najmä krídelká, no aj iné časti a obzvlášť obľúbené sú pre mnohých grilované ryby. Nepodceňte však prípravu a mäsko najprv marinujte, alebo dajte do pácu. Olej, čerstvé bylinky a koreniny mu dodajú vynikajúcu vôňu i chuť. Pri tepelnej úprave mäso pokladajte len na rozpálený gril, aby sa rýchlo zatiahlo a neunikla z neho šťava.
K mäsovým pokrmom sa skvelo hodí grilovaná zelenina. Pri jej výbere sa medze fantázii nekladú. Ideálna je cuketa, špargľa, baklažán, paprika, paradajka a mnoho ďalších plodov. Za povšimnutie stoja aj grilované zemiaky, kukurica, šampiňóny a samozrejme syry. Či sa rozhodnete pre tofu, oštiepok, hermelín alebo iné, voľbu neoľutujete. Čo sa ovocia týka, perfektnou bodkou na záver akéhokoľvek menu môžu byť grilované jahody, banány, hrušky, jablká či ananás. A čo by ste povedali na dezert v podobe ovocného špízu s čokoládovou omáčkou? Skvelá predstava, však?
S elektrickým grilom môžete grilovať celoročne, aj uprostred kuchyne. S rozoberateľným elektrickým grilom Orava EG-1900 sa zmení grilovačka z ťažkej driny na príjemnú zábavu. Je praktickou kombináciou kontaktného grilu a grilovacej dosky, pričom obe časti fungujú nezávisle. Na oboch možno simultánne nastaviť rôznu teplotu grilovania, až do 210 0C. Podľa toho, či práve grilujete pláty cukety, pstruha alebo potrebujete gril „vypiecť“ na poctivé ugrilovanie jahňacej kotlety. Zaklopený vám poslúži aj na zapekanie panini, bruschetty či toastov k zeleninovým šalátom. Gril disponuje aj praktickou miskou na odtekanie mastnoty a oleja, ľahko sa obsluhuje a môže byť váš za 79 €. www.orava.eu
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...
Začnite podnikať a zmeňte svoj život
TRENDY autor: VILMA
Väčšina z nás berie podnikanie ako možnosť zarobiť si viac peňazí.... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...