brigit.sk
Dobré vzťahy nie sú dobrými preto, že nemajú problémy, ale preto, že ľudia vedia komunikovať.
Dnes je 6 mája 2024 18:46
Meniny má: Hermína
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Ako liečiť nádchu
GASTRO 31.8.2017  |  autor: ZIVA
Tradičná klasika

Tradičná klasika

V čerstvých uhorkách sa nachádza množstvo minerálov, vitamínov a bielkovín, ktoré prečisťujú ústrojenstvo. Povzbudzujú ľadviny, pôsobia hojivo na pokožku a zabraňujú prekysleniu organizmu.

Tradičná klasika

Uhorky sú však tradičnou klasikou aj medzi nakladanou zeleninou. Okrem zdobenia slávnostných tanierov a mís s chlebíčkami sú kyslé nakladané uhorky vhodné do zeleninových šalátov a nátierok, pridávajú sa do jogurtu, tvarohu a rôznych druhov zemiakových šalátov. Uplatňujú sa tak v studenej, ako aj v teplej kuchyni. Na nakladanie vyberajte zdravé a tvrdé uhorky, podľa možnosti malé až drobné, najlepšie podlhovasté. Na prípravu nakladaných uhoriek s kôprom a chrenom je potrebný nálev, ktorý sa skladá z jedného litra octu, dva a trištvrte litra vody, 100 g soli a 500 g cukru. Všetky ingrediencie dajte pred použitím prevariť a hotový nálev nechajte vychladnúť. Na dno čistých pohárov dajte kôpor so stonkami, semenami, aj s vňaťou a dva - tri kúsky očisteného chrenu. Zalejte nálevom, dôkladne uzavrite a sterilizujte sedem minút pri teplote 80 °C. Dobrý tip - týmto nálevom, ale s menším množstvom cukru, môžete zalievať aj populárnu „zeleninku“ – predvarenú zmes hrášku, mrkvy a zeleru. Pridať je možné aj maličké uhorky, cibuľky, feferónky, klinček, čierne a nové korenie.

Korenistá delikatesa

Na nálev korenených uhoriek s mrkvou potrebujete jeden a štvrť litra vody, šesť decilitrov octu, 300 g cukru a 80 g soli. Ingrediencie prevarte. Do pohárov dajte na dno po kúsku kôpru, uhorky, kolieska mrkvy a očistené cibuľky. Ďalej pridajte klinčeky, nové a celé čierne korenie. Zalejte teplým nálevom, uzavrite a sterilizujte 30 minút pri 80 °C. Obmenou receptu je, ak kôpor v pohároch kombinujete s cesnakom, vtedy nedávate mrkvu a cibuľu. Originálna obmena je aj so zelerovou vňaťou a feferónkami.

 

Skvelé recepty na zeleninové pokrmy

 

Thajský šalát

Brokolicové placky

Zeleninová štrúdľa

 

 

POZÝVAME VÁS

SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

SMUTNÁ CELINE DION

Speváčka Celine Dion prežíva veľmi náročné obdobie,... viac...

MAJSTER IMPROVIZÁCIE

Syn spisovateľa a univerzitného profesora Nicolas Cage, vlastným menom Nicholas... viac...

4 CENY GRAMMY

Britský spevák Sam Smith získal štyri prestížne ceny Grammy.... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

ANDREA VADKERTI
Manažérka, žurnalistka a moderátorka Andrea Vadkerti preferuje vo svojom obydlí veľa svetla,... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

JARMILA

Jarmila bola roky zamestnaná v malej, dobre zabehnutej firme. V kancelárii... viac...

SPEKTRUM

Romantika v spálni

Dnešné páry trávia spolu podstatne menej času ako kedysi naši... viac...

Smotanová polievka so žihľavou
Suroviny: mladé lístky žihľavy, maslo, hladká múka, slanina, zeleninový vývar, soľ, mleté... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.