V mnohých rodinách patrí k nedeľnému obedu tradične kuracia či slepačia polievka. Víkendová klasika, kedy sa typická vôňa šíri celým bytom. Zlatistá farba, kúsky mäsa a zeleniny, tenučké rezančeky lahodia oku, chuťovým bunkám, aj žalúdku.
V súčasnosti je však aj táto „klasika“ rôzne inovovaná - prípravou aj ingredienciami. Niekto dáva variť zeleninu spolu s mäsom, niekto ju vloží do vývaru len na niekoľko minút na záver varenia. Mnohí dávajú do kuracej a slepačej polievky len koreňovú zeleninu, no mnohí pridajú aj kúsok kelu, karfiolu, brokolice či hrášok. Niekto si rád vývar ochutí aj cesnakom, zemiakom či paradajkou. Občas vídať aj to, že miesto tenkých rezancov do kuracej či slepačej polievky sú vkladané halušky a iné druhy cestovín.
Do tradičnej kuracej a slepačej polievky sa obvykle z korenín pridáva soľ, polievkové korenie, čierne guľôčkové korenia a pár kvapiek tekutých dochucovadiel typu sójovej omáčky. To je klasika. Dnes však nie je žiadnou výnimkou, ak niekto do vývaru pridá chili či iné exotické koreniny, ktoré sú čím ďalej, tým viac v modernej gastronómii populárne.
Tiež by vás mohlo zaujímať
STAR LIFE autor: LEA
Populárny herec, režisér a producent Mel Gibson je už niekoľko rokov... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Romana mala od malička pocit, že svet je gombička. V detstve bola zasypávaná... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...