brigit.sk
Nie peniaze krivia charakter - tie len pomáhajú odkryť vlastnosti, ktorými človek disponuje.
Dnes je 29 marca 2024 15:29
Meniny má: Miroslav
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Starostlivosť o bábätko
GASTRO 10.6.2017  |  autor: LUKAS
Mrazíte potraviny?

Mrazíte potraviny?

Odložiť potraviny do zásoby či na horšie časy sú dôvody, prečo sa v domácnostiach mrazničky naplno využívajú. Zmrazovanie je jednoduchý a šetrný spôsob konzervácie jedla, ktorý šetrí čas a popritom zachová jeho nutričnú hodnotu.

Mrazíte potraviny?

Do mrazničky odkladáme takmer všetko, no niektoré potraviny do mrazničky nepatria. Napríklad nízkotučné tvrdé syry sa po rozmrazení drobia rovnako, ako jedlá z vajec. Aj zo šunky po rozmrazení zostane na tanieri zbytočne plno slanej vody a huby by sa mali mraziť len dusené. Mlieko, varené zemiaky či cestoviny obvykle po rozmrazení zmenia štruktúru, vzhľad, aj chuť.

Hlavné zásady

Najčastejšie sa v domácnostiach mrazí mäso, zelenina a ovocie. Jednou z hlavných zásad pri mrazení potravín je, že potraviny majú byť čerstvé a zabalené v mikroténových vrecúškach, potravinárskej fólii alebo uložené vo vákuových miskách. Do mrazničky je možné dávať iba vychladené jedlá a raz rozmrazená potravina sa späť do mraziaceho boxu dávať nesmie. Minimálna teplota v mrazničke má byť – 18°C. Maximálna dĺžka zmrazenia konkrétnych potravín je individuálna, no máloktorej prospeje dlhší čas ako pol roka.

Ovocie a zelenina

V mrazenom ovocí a zelenine je uchované takmer porovnateľné množstvo živín, ako v čerstvých plodoch. Najmä sezónne druhy sú dostupné po celý rok a pri kúpe sú aj cenovo výhodnejšie. Mrazenie potravín je jednoduchšie, ako iný typ konzervovania a nenastáva v nich ani kvalitatívny pokles. Hoci pri niektorých druhoch sa môže čiastočne zmeniť chuť alebo textúra plodov, vitamíny a živiny zostávajú pri správnom balení zachované. Mrazené ovocie a zelenina neobsahuje žiadne konzervačné látky a navyše, prípravu jedla vo veľkej miere aj uľahčujú. Nemožno však prehliadnuť dĺžku trvanlivosti, ktorá je pri každom druhu ovocia a zeleniny iná.

 

Tiež by vás mohlo zaujímať

 

V modernom duchu

Správny smer

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

WENTWORTH MILLER

Z obyčajného chlapca sa stal uznávaný umelec - jemne pôsobiaci... viac...

PODOBNOSŤ ČISTO NÁHODNÁ

Možno sa vám už viackrát stalo, že ste zbadali na obrázku alebo v... viac...

ÚSPEŠNÝ SITKOM

Čo má spoločné New Yorčanka Francine Joy Drescher a Londýnčan Charles ... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

MELITA GWERKOVÁ
Výtvarníčka Melita Gwerková je členkou francúzskej asociácie umelcov “A7”, Umeleckej... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

ETELA

Z vonku pôsobila Etela vždy introvertne, no jej najbližší, rodičia i... viac...

SPEKTRUM

Moderné prvky

Moderné prvky

TRENDY autor: ELA

Prezeraním si rôznych časopisov o bývaní a stavebníctve nie... viac...

Šťavnatý dezert

Šťavnatý dezert

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na cesto: 300 hladkej múky, 200 g masla a 100 g cukru. Na krém: 120 g cukru, 75 g... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.