Každý človek preferuje iný druh polievky, no správne uvarená môže byť každá polievka vhodným a výživným doplnkom dňa. Je dávno potvrdené, že polievka patrí do jedálnička aj pre tých, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu.
Polievka je pokrm, ktorý zahreje, naštartuje trávenie, aj zasýti. Poznáme ju buď ako riedky vývar z mäsa či zeleniny, dobre chutí aj vo forme vláčnej, krémovej konzistencie, no aj v podobe hustej zmesi, s množstvom voňavých ingrediencií.
Aby si polievka uchovala živiny a bola prínosom pre organizmus, je dobré vyvarovať sa jej nadmernému soleniu či zbytočnému pridávaniu múky na zahustenie. Odborníci na výživu tiež odporúčajú používať len minimálne množstvo tuku v podobe masla či oleja. Do zdravej kuchyne nepatrí ani glutaman sodný a „éčka“. Naopak, vítané sú bylinky a korenie rôznych farieb a chutí, ktoré majú na organizmus blahodarný vplyv. A ak chcete v zelenine, ktorú pridáte do polievky zachovať čo najviac živín, nevarte ju dlhšie, než je nevyhnutné.
Skvelé recepty
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...