Základné postupy pri varení teplých nápojov z bieleho a červeného vína sú vo väčšine receptoch podobné. Výrazný rozdiel vo vôni a chuti nápoja však môžu spôsobiť špeciálne ingrediencie. Viete ktoré?
Osobitú arómu a príchuť dosiahnete, ak do vareného vína pridáte sušené šípky, hrozienka, vanilkový lusk, muškátový oriešok, semienka kardamónu alebo nasekaný zázvor.
Do hrnca nalejeme fľašu bieleho vína s trochou vody. Pridáme vrecko s koreninami – s celou škoricou, s klinčekmi a s badiánom. Kto má rád sladšie nápoje, zmes môže dochutiť aj kryštálovým cukrom alebo medom, množstvo podľa chuti. Nádobu prikryjeme, privedieme do varu a hneď odstavíme. Hotové varené víno podávame horúce.
Zahrejeme červené víno spolu s pomarančovou šťavou z čerstvých pomarančov – množstvo podľa chuti. Kto má rád kyslejšie nápoje, môže použiť namiesto pomarančovej šťavy citrónovú. Alebo namiesto šťavy pridať z citrusov len postrúhanú kôru. Do nádoby ďalej pridáme klinčeky a škoricu s troškou kryštálového cukru. Nápoj po zohriatí rozdelíme do ohňovzdorných pohárov a servírujeme ho horúci.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Vydávala sa z veľkej lásky. Štramáka, ktorý ju viedol k... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...