brigit.sk
Všetko čo chceš dosiahnuť sa nachádza na druhej strane strachu.
Dnes je 26 apríla 2024 18:13
Meniny má: Jaroslava
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Ako zvládnuť šestonedelie
GASTRO 29.11.2020  |  autor: PAŤA
Ako osláviť posla zimy

Ako osláviť posla zimy

Ďalší rok je skoro pri konci a aj keď Martin na bielom koni ešte neprišiel, prvé mrazíky už o sebe dávajú vedieť. Tohtoročné svätomartinské hodovanie bude iné. Napriek tomu si ho môžete pre seba a svojich blízkych prichystať.

Ako osláviť posla zimy

Vyskúšajte si tento rok svätomartinské dobroty pripraviť doma – diétnejšie, ale aj tak výborné. KetoMix má pre vás niekoľko tipov, ako sa na svätého Martina nevzdávať ničoho, čo máte radi. A napriek tomu nepribrať.

Martin na bielom koni

Svätý Martin prichádza na bielom koni. Toto prastaré porekadlo označovalo, že v dobe, kedy tento svätec oslavuje svoj sviatok, padal sneh a nezastaviteľne sa blížila mrazivá zima. Do dejín vošiel Martin ako človek, ktorý sa vedel podeliť. Na sv. Martina sa svätili a dodnes svätia mladé vína. Týmto dňom štartujú obľúbené oslavy mladého vína, kedy milovníci hroznového moku ochutnávajú to najlepšie z tohoročnej úrody. Z kuchyne cítiť vôňu pečeného mäsa, je počuť cinkanie pohárov, stoly sú plné tvarohových, makových či lekvárových koláčov. Tento rok sa sviatok svätého Martina bude oslavovať len doma, s rodinou. To však vôbec nemusí byť na škodu. Máte totiž jedinečnú šancu si tohtoročnú oslavu pripraviť tak, aby ste po nej nepribrali. Stačí si len trošku upraviť klasické recepty. A KetoMix vie, ako na to.

Kvalitné proteíny

Na Martina sa zvykli konať výročné trhy a jarmoky. Taktiež hody bývali najmä tam, kde mali za patróna svätého Martina. A čo nesmelo chýbať na sviatočne prestretom stole? Predsa dobre vykŕmená a do chrumkava upečená hus či kačica. Kto ale povedal, že to musí byť podmienka? Rovnako výborne chutí aj morčacie mäso, ktoré je z hľadiska zdravého životného štýlu omnoho lepšie. Urobte si k nemu KetoMix knedličky, ktoré neobsahujú žiadne sacharidy, namiesto toho s nimi dostanete do tela poriadnu dávku kvalitného proteínu. Chýbať by nemala ani kapusta, ktorá jedlu dodá ten správny šmrnc. A ak ste skôr na sladké, nemusíte sa báť, že prídete o svätomartinské koláče. My máme totiž na koláče skvelý recept.

Pečená morka

Na pečenú morku s KetoMix knedľou a kyslou kapustou budete potrebovať tieto ingrediencie: na KetoMix knedličky KetoMix knedlička, 2 bielka, 1 lyžička syrovej omelety a petržlenová vňať. Postup: Predhrejte rúru na 180 °C. Do šejkra alebo nádoby nalejte 15-20 ml vody, pridajte 1 odmerku zmesi na žemle, vytvarujte bochník, položte na papier na pečenie a pečte 15 minút. Knedľu nakrájajte na kocky a spojte vyšľahaným bielkom s lyžičkou syrovej omelety a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Varte vo vymazanom hrnčeku vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Ingrediencie na nízkosacharidovú kyslú kapustu: 1 cibuľa, 2 balenia kyslej kapusty, 1 cuketa, soľ, rasca a olej. Postup: Na nadrobno nakrájanú cibuľku s troškou oleja položte nakrájanú kapustu, najemno nastrúhanú cuketu, osoľte, pridajte trošku rasce a duste domäkka. V prípade potreby môžete podliať trošku vodou. Na záver môžete kapustu dochutiť čakankovým sirupom. Ingrediencie na pečené morčacie medailóniky: morčacie medailóniky (jedna porcia 150 g), drvená rasca, lisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Postup: Do zapekacej misy ľahko vymazanej olejom vložte osolené, okorenené, rascou a pretretým cesnakom potreté morčacie medailóniky. Obsah podlejte vodou do jednej tretiny mäsa. Zapekaciu misu aj s pokrievkou vložte predhriatej rúry na 150°C a duste 2-3 hodiny, kým nebude mäso mäkké. KetoMix TIP: Pre tých, ktorí nestíhajú a nemajú radi dlhé čakanie, máme aj rýchlejší variant. Rúru predhrejte na 190°C a pečte približne hodinu a dvadsať minút. Nezabúdajte mäso podľa potreby podlievať vodou.

Tvarohové koláče

Na tvarohové koláče budete potrebovať tieto ngrediencie na cesto: 1 odmerka KetoMix kokteilu, 20 g mletých mandlí, 1 vajce, 1 lyžička oleja, 1 lyžica mlieka, sladidlo podľa vášho výberu (vanilková príchuť alebo čakankový sirup), ½ lyžičky kypriaceho prášku a citrónová kôra. Na makovú náplň budete potrebovať: 1 odmerka mletého maku (20g), 1 odmerka mlieka, vanilková príchuť a škorica. Na tvarohovú náplň budete potrebovať: 1 balenie nízkotučného tvarohu, 1 žĺtok, sladidlo podľa vášho výberu (vanilková príchuť alebo čakankový sirup) a citrónová kôra. Postup: Ingrediencie na cesto zmiešajte (môžete použiť mixér). Hotové cesto rozotrite na podložku alebo papier na pečenie vo veľkosti malého dezertného tanierika (cesto sa najlepšie rozotiera navlhčenou lyžicou). Suroviny na makovú náplň dajte do misky, všetko premiešajte. Na miernom ohni povarte náplň do zhustnutia a nechajte vychladnúť. Ingrediencie na tvarohovú náplň taktiež zmiešajte a podľa chuti rozdeľte na koláč tvarohovú a makovú náplň. Nakoniec na ozdobenie pridajte niekoľko mandlí. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 minút dozlata. Ďalšie recepty na (ne)tradičné jedlá nájdete na www.ketomix.sk

POZÝVAME VÁS

SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

KRÁĽ POPU

KRÁĽ POPU

STAR LIFE autor: DERO

Hoci je Michael Jacskon už niekoľko rokov po smrti, stále má svojim verným... viac...

DETEKTÍV Z LAS VEGAS
Charizmatický herec Paul Vincent Guilfoyle sa preslávil vo filmovom svete nielen postavou... viac...
MAJSTER IMPROVIZÁCIE

Syn spisovateľa a univerzitného profesora Nicolas Cage, vlastným menom Nicholas... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

PETER MARCIN
Pre sympatického humoristu, scenáristu a režiséra Petra Marcina je domov najdôležitejšie... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

GABRIELA

Od detstva Gabriela snívala o svojej dospelej budúcnosti. V myšlienkach si... viac...

SPEKTRUM

Čo nemá chýbať  v dovolenkovom kufri
Leto je v plnom prúde a viacerých z vás čaká vytúžená dovolenka. Pokiaľ sa nachádzate vo... viac...
Hustá šampiňónová polievka
Suroviny: cibuľa, 1-2 polievkové lyžice oleja, 150 g zemiakov, 70 g šampiňónov, 2 polievkové... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.