brigit.sk
Úspešný človek dokáže postaviť základy svojich úspechov z kameňov, ktoré po ňom iní hádzali.
Dnes je 5 mája 2024 19:49
Meniny má: Lesana/Lesia
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Ako liečiť nádchu
GASTRO 17.12.2018  |  autor: ZIVA
Vianočné tipy

Vianočné tipy

Na štedrovečernom stole býva zvykom mať množstvo dobrôt. Výnimkou nie sú ani špecifické sladké pokrmy a špeciálne nápoje. Ak radi experimentujete a chystáte sa na prípravu chutných delikates aj z menej tradičných surovín, máme pre vás skvelé tipy.

Vianočné tipy

Ak si chcete k štedrovečernému stolu pripraviť domáce vianočné orechové oplátky, tu je náš tip. Suroviny: 2,5 dcl mlieka, 3 PL polohrubej múky, 3 PL hladkej múky, 1 PL mletých orechov, pol vanilky, 1 vajce, 3 lyžičky cukru, štipku škorice a maslo veľkosti malého orechu. Postup: zmiešame sypké hmoty, do mlieka vyšľaháme vajce a pridáme do hmoty, na záver pridáme rozpustené maslo. Zmes necháme odstáť cez noc v chladničke. Pečieme v „oplátkovači“ klasickým spôsobom.

Vianočný ovocný punč

K príprave voňavého nealkoholického vianočného punču potrebujeme: ½ l šťavy zo sliviek, ½ l šťavy z jablka, 1 pomaranč, 1 citrón, citrónová kôra, 4 klinčeky, štipka muškátového oriešku a cukor podľa chuti. Postup: zmiešame ovocné šťavy, pridáme šťavu z citróna a pomaranča a celé privedieme do varu. Ochutíme koreninami, sladidlom a pred podávaním precedíme.

 

Vianočný štedrák

Keďže sa štedrák pečie len jeden krát v roku, len málokto si na ňom nepochutí rád. V našich končinách existuje množstvo jeho receptov a jeden z nich vám ponúkame. Suroviny na cesto: 1000 g hrubej múky, 500 ml mlieka, 100 g cukru, 1 ks droždia, 120 g masla a 3 žĺtky. Do makovej plnky: 200 g maku, 200 ml mlieka, 100 g cukru, 10 g masla, 1 vanilkový cukor a citrónová kôra podľa chuti. Do orechovej plnky: 200 g vlašských orechov, 30 g detských piškót, 200 ml mlieka, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor a citrónová kôra podľa chuti. Do lekvárovej plnky: 350 g slivkového lekváru a citrónová kôra podľa chuti. Do tvarohovej plnky: 300 g tvarohu, 80 g cukru, 80 g masla, 1 vanilkový cukor, 80 g hrozienok, 2 žĺtky a sneh z 2 bielkov. Cesto spracujeme obvyklým spôsobom a po vykysnutí ho rozdelíme na päť bochníkov. Prvý vyvaľkaný diel uložíme na plech a roztrieme naň orechovú plnku. Na druhý diel cesta roztrieme makovú plnku, na tretí diel cesta lekvárovú a na štvrtý diel cesta rozotrieme tvarohovú plnku. Z posledného dielu cesta narobíme pásiky a uložíme na vrch v tvare mriežky. Pečieme približne hodinu. Dobrú chuť!

Tiež by vás mohlo zaujímať

 

Fórum zdravia

Šťastné a veselé

Advent

 

 

POZÝVAME VÁS

SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

ŠŤASTNÁ KELLY ROWLAND

Bývalá členka dievčenského zoskupenia Destiny´s Child Kelly Rowland... viac...

ÚSPEŠNÝ SITKOM

Čo má spoločné New Yorčanka Francine Joy Drescher a Londýnčan Charles ... viac...

ŠPECIÁLNY HOSŤ

Shawn Mendes sa stal jedným z najväčších zaoceánskych... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

DANO DANGL
Po skončení štúdií na VŠMU Dano Dangl pôsobil dva roky v Košiciach, neskôr účinkoval v... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

DANIELA

Po ukončení gymnázia sa Daniela rozhodla pre učiteľstvo. Vedela, že to bude... viac...

SPEKTRUM

Farebná odysea

Farby sú zdrojom energie. Sú to vibrácie, ktoré kmitajú vo... viac...

Rezance s krevetami

Rezance s krevetami

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: rezance, krevety, čili papričky, jarná cibuľka, fazuľové struky alebo bambusové... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.