Polievka nielen zasýti, ale aj zahreje a osvieži. V žalúdku vytvorí vhodné prostredie na strávenie tuhej potravy a pomáha udržať stabilnú hladinu cukru v krvi. Pritom človek spolu s ňou prijíma do organizmu aj dôležitú tekutinu s vitamínmi, minerálmi a inými výživnými látkami.
Tekutý pokrm podávaný buď pred hlavným jedlom, alebo aj ako samostatný chod z mäsa, strukovín, obilnín, zeleniny, zemiakov a rôznych iných ingrediencií pripravuje žalúdok na trávenie pred podávaním ďalšieho chodu. Polievky môžu byť sýte, aj menej sýte, no tie, ktoré si vyžadujú zahustenie môžu byť pripravené aj so štipkou fantázie - menej tradičnými spôsobmi.
Zeleninovú polievku nie je nutné zahusťovať len zásmažkou, alebo zátrepkou. Polievky tohto typu je možné zahustiť aj rozšľahaným vajíčkom, krupicou, ovsenými vločkami, alebo zemiakovou kašou v prášku. Guláše a desiatové polievky je možné zahustiť aj postrúhaným zemiakom, kôrkou z chleba, aj guľôčkami z masla a múky, ktoré sa po vložení do tekutiny postupne rozvaria a pokrm netradične, ale výdatne zahustia.
STAR LIFE autor: VIKI
Španielska herečka a modelka Paula Echevarría sa narodila 7. augusta 1977 v... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Martina pochádzala z malej malebnej dedinky a do veľkomesta sa prisťahovala pred takmer... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...