Čerstvé zelené vňate a aromatické druhy zeleniny sú vynikajúce nielen na spestrenie a dochutenie stravy, ale sú aj zdrojom mnohých hodnotných látok. Okrem vitamínov a minerálov obsahujú aj ďalšie biologicky účinné prvky, ktoré pomáhajú chrániť ľudský organizmus pred chorobami.
Pestré kvetináče s čerstvými zelenými vňatkami a bylinkami sú nielen ozdobou každej kuchyne, ale aj praktickým pomocníkom. Vňate a aromatické bylinky významne obohacujú každodenný jedálny lístok a prispievajú ku skvelým gurmánskym zážitkom. K zážitkom plných chutí a vôní.
Petržlenová vňať je jedna z množstva jemných korenín, ktorá je mimoriadne bohatá na vitamín C a vápnik. Obsahuje aj vitamínu E a železo. Zelerová vňať sa pre príliš výraznú chuť neteší až takej veľkej obľube ako petržlenová, no je dobrým zdrojom vitamínu E. Ďalej obsahuje zinok, železo, vápnik a draslík. Pažítka je zvlášť bohatá na vápnik, železo a vitamín C. Nachádza sa v nej tiež množstvo beta-karoténu. Vďaka obsahu éterických olejov povzbudzuje aj chuť do jedla a navyše je skvelou ozdobou mnohých pokrmov.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Príroda dala Jolane do vienka vrodenú pokoru. Bola však aj... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...