Suroviny: 4 vajcia, 250 g masla, 20 g droždia, 5 PL mlieka, 250 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 5 PL práškového cukru, 600 g ovocia podľa chuti a štipka soli.
Droždie s vodou, s mliekom a s lyžicou cukru necháme napučať. Žĺtky vymiešame s maslom, pridáme kvások, múku a soľ. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozsypeme naň rozmrvený tvaroh a ovocie podľa chuti. Necháme v pokoji kysnúť. Potom dáme koláč piecť a pred dopečením na vrch ozdobne nanesieme vyšľahaný sneh z bielkov a z práškového cukru.
Ďalšie recepty
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...