Pri výrobe čokolády sú najčastejšie využívané tri druhy plodov stromov kakaovníka – Criollo, Forastero a ich kombinácia, krížený hybrid. Najviac cenené sú zrná Criollo a najrozšírenejšie sú zrná Forastero. Všetky rovnako však majú milióny fanúšikov po celom svete.
Pevná forma kakaovej hmoty - pravá tuhá čokoláda, sa vynašla pred desiatkami rokov. Vznikla zmiešaním kakaového masla, kakaového prášku a cukru. Neskôr, pridaním kondenzovaného mlieka, uzrela svetlo sveta aj prvá mliečna čokoláda. Praliniek sa milovníci takýchto pochutín dočkali v roku 1913.
Dnes existuje nespočetné množstvo výrobcov, ktorí pripravujú skvelé gurmánske zážitky z čokolády. Nalákať ľudí na čokoládu a jej účinky sa usilujú aj kozmetické firmy. Medicínske štúdie potvrdzujú, že čokoláda a kakao konzumované v primeranom množstve priaznivo pôsobia na cievny systém, srdce, krvný tlak, na prevenciu starnutia a na prevenciu degeneratívnych ochorení.
Tiež by vás mohlo zaujímať
STAR LIFE autor: LEA
James Eugene Carrey získal svoju obrovskú popularitu najmä vďaka svojim... viac...
STAR LIFE autor: DERO
Bývalá členka dievčenského zoskupenia Destiny´s Child Kelly Rowland... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Z vonku pôsobila Etela vždy introvertne, no jej najbližší, rodičia i... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...