brigit.sk
Keď sa vzdáme predstavy, že nás šťastie čaká v budúcnosti, môžeme si ho všimnúť a prežiť práve teraz.
Dnes je 17 septembra 2019 04:39
Meniny má: Olympia
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Každý tretí Slovák trpí nadváhou, každý šiesty obezitou
GASTRO 8.12.2018  |  autor: SALUS
Pre sviatočné chvíle

Pre sviatočné chvíle

Romantika vianočného pečenia prináša výnimočné zážitky. V domovoch sa stretávajú celé generácie, aby spoločne pripravovali medovníčky, koláče, zákusky a torty na slávnostný stôl. Niekto preferuje klasiku, iný netradičné recepty.

Pre sviatočné chvíle

Prinášame vám skvelý tip na sviatočnú čokoládovú tortu. Prísady na mrveničkové cesto: 100 g hladkej múky, 75 g cukru, 1 balíček škoricového cukru a 75 g zmäknutého masla alebo margarínu. Na piškótové cesto: 3 vajcia, 4 PL vody, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 90 g jemného kukuričného škrobu, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa a 100 ml rumu. Na slivkovú náplň: slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 385 g), 1 balíček tortového číreho želé, 200 ml šťavy z kompótu a1 balíček škoricového cukru. Na šľahačkovú náplň: 400 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček smeta-fixu a 50 g strúhanej horkej čokolády. Na ozdobenie: 1 balíček fondánu a 2 zarovnané PL kakaa.

Príprava

Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme. Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná rúra 160 °C a plynová rúra stupeň 3. Doba pečenia asi 30 minút. Korpus necháme vychladnúť. Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a so škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky. Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

Tiež by vás mohlo zaujímať


Ako pripraviť varené víno

Želé a želatína

Originál je len jeden

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

POHORŠILA MÓDNU POLÍCIU

Hviezda svetového formátu, akou Rihanna nepochybne je, si môže dovoliť... viac...

ANDIE MacDOWELL

Andie MacDowell svoju pracovnú dráhu začala ako modelka a zakrátko na to si... viac...

ADAM KONEČNE V CHOMÚTE

Príznačné je najmä slovko „konečne“, pretože líder... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

JUDITA HANSMAN
Charizmatická herečka so speváckym a tanečným nadaním Judita Hansman si svoj domov nevie... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

IVANA

Ivana pochádzala z mesta, od detstva bývala v paneláku a s domácimi... viac...

SPEKTRUM

	Ako na dlhovekosť

Kde inde než v Japonsku by sa mali zakladať Kluby storočných, keďže práve oni... viac...

Slivková nutela

Slivková nutela

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1,5 kg zrelých sliviek, 500 g cukru, vanilkový cukor, 100 ml rumu a 100 g kakaa. viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
© 2019 Brigit.sk. All right reserved.