brigit.sk
Mnoho ľudí by sa asi zľaklo, ak by v zrkadle miesto svojej tváre uvideli svoj charakter.
Dnes je 21 júla 2019 19:42
Meniny má: Daniel
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Výživové doplnky a chudnutie - ako dokážu pomôcť?
GASTRO 8.12.2018  |  autor: SALUS
Pre sviatočné chvíle

Pre sviatočné chvíle

Romantika vianočného pečenia prináša výnimočné zážitky. V domovoch sa stretávajú celé generácie, aby spoločne pripravovali medovníčky, koláče, zákusky a torty na slávnostný stôl. Niekto preferuje klasiku, iný netradičné recepty.

Pre sviatočné chvíle

Prinášame vám skvelý tip na sviatočnú čokoládovú tortu. Prísady na mrveničkové cesto: 100 g hladkej múky, 75 g cukru, 1 balíček škoricového cukru a 75 g zmäknutého masla alebo margarínu. Na piškótové cesto: 3 vajcia, 4 PL vody, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 90 g jemného kukuričného škrobu, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa a 100 ml rumu. Na slivkovú náplň: slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 385 g), 1 balíček tortového číreho želé, 200 ml šťavy z kompótu a1 balíček škoricového cukru. Na šľahačkovú náplň: 400 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček smeta-fixu a 50 g strúhanej horkej čokolády. Na ozdobenie: 1 balíček fondánu a 2 zarovnané PL kakaa.

Príprava

Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme. Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná rúra 160 °C a plynová rúra stupeň 3. Doba pečenia asi 30 minút. Korpus necháme vychladnúť. Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a so škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky. Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

Tiež by vás mohlo zaujímať


Ako pripraviť varené víno

Želé a želatína

Originál je len jeden

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

GÉNIUS ALEBO ŠIALENEC

Populárny herec, režisér a producent Mel Gibson je už niekoľko rokov... viac...

SNAŽIA SA O POTOMKA

Spevák Justin Timberlake a herečka Jessica Biel sa stali manželmi v roku 2012. Dva roky... viac...

JABLKO NEPADLO ĎALEKO

Mnohé známe tváre svetového šoubiznisu sa snažia svoje deti... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

JANA KOCIANOVÁ
Stálica na scéne Slovenskej populárnej hudby, speváčka bluesu, džezu a gospelu Jana Kocianová... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

IVANA

Ivana pochádzala z mesta, od detstva bývala v paneláku a s domácimi... viac...

SPEKTRUM

Dôležitá prevencia

Dôležitá prevencia

TRENDY autor: FELICITAS

Zdravý dospelý človek má tridsaťdva zubov, pričom každý zub sa... viac...

Chutné hovädzie

Chutné hovädzie

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g hovädzí krk, 100 g slanina, cibuľa, cesnak, hovädzí vývar, červené víno,... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
overovací kód:
© 2018 Brigit.sk. All right reserved.