Na štedrovečernom stole býva zvykom mať množstvo dobrôt. Výnimkou nie sú ani špecifické sladké pokrmy a špeciálne nápoje. Ak radi experimentujete a chystáte sa na prípravu chutných delikates aj z menej tradičných surovín, máme pre vás skvelé tipy.
Ak si chcete k štedrovečernému stolu pripraviť domáce vianočné orechové oplátky, tu je náš tip. Suroviny: 2,5 dcl mlieka, 3 PL polohrubej múky, 3 PL hladkej múky, 1 PL mletých orechov, pol vanilky, 1 vajce, 3 lyžičky cukru, štipku škorice a maslo veľkosti malého orechu. Postup: zmiešame sypké hmoty, do mlieka vyšľaháme vajce a pridáme do hmoty, na záver pridáme rozpustené maslo. Zmes necháme odstáť cez noc v chladničke. Pečieme v „oplátkovači“ klasickým spôsobom.
K príprave voňavého nealkoholického vianočného punču potrebujeme: ½ l šťavy zo sliviek, ½ l šťavy z jablka, 1 pomaranč, 1 citrón, citrónová kôra, 4 klinčeky, štipka muškátového oriešku a cukor podľa chuti. Postup: zmiešame ovocné šťavy, pridáme šťavu z citróna a pomaranča a celé privedieme do varu. Ochutíme koreninami, sladidlom a pred podávaním precedíme.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Vydávala sa z veľkej lásky. Štramáka, ktorý ju viedol k... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...