Mnohí z nás si chutné raňajky či večeru bez klasických mliečnych výrobkov nevedia ani predstaviť. Čerstvý jogurt, tvaroh a smotana skvelým spôsobom obohacujú náš jedálny lístok a navyše sú aj zdravé.
Biele jogurty vďaka obsahu probioticky pôsobiacich kmeňov baktérií pomáhajú obnovovať črevnú mikroflóru. Ak je črevná mikroflóra narušená, môže byť príčinou zlého trávenia, alergií, problematickej pleti a mnohých iných ťažkostí. Jogurty sa majú konzumovať v čo najčerstvejšom stave, nakoľko množstvo zdraviu prospešných baktérií v nich časom klesá.
Tvaroh sa vyrába z mlieka vyzrážaním. Sladký tvaroh vznikne za pomoci syridla a kyslý pridaním baktérií mliečnych kvasiniek. Rovnakej obľube sa teší mäkký, aj tvrdý tvaroh a oba sú vhodné tak na priamu konzumáciu, ako aj na prípravu náplní do múčnikov, krémov a iných gastronomických pochúťok. Na priamu konzumáciu je vhodná aj kyslá pochúťková smotana, ktorá sa vyrába z čerstvého nepasterizovaného mlieka. Skvelo chutí aj v nátierkach a v zeleninových šalátoch.
Skvelé recepty s tvarohom
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Romana mala od malička pocit, že svet je gombička. V detstve bola zasypávaná... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...