Suroviny: väčšie kura, 120 g rastlinného tuku, 50 g cibule, 300 g jabĺk, 40 g hrozienok, 50 g vlašských orechov, 10 g medu, 2 dl bieleho vína, šťavu z polovice citróna, muškátový kvet, 1/4 lyžice mletého zázvoru, mleté čierne korenie, klinčeky a soľ.
Kura rozdelíme na štvrtiny, osolíme, okoreníme, posypeme zázvorom a do každej štvrtiny zapichneme klinčeky. Potom mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, rozmiešanou v dvoch lyžiciach vína a dáme postáť do chladničky. Cibuľu nakrájame na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekáme a hrozienka prelejeme horúcou vodou. Porcie kurčaťa prudko opečieme na tuku, pridáme cibuľu, ľahko osmažíme a podlejeme vínom. Dusíme do mäkka. Na záver pridáme jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko podusíme.
Ďalšie recepty
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Príroda dala Jolane do vienka vrodenú pokoru. Bola však aj... viac...
Skryté super schopnosti rastlín
TRENDY autor: VANDA
Čo môžu domáce rastliny spraviť pre vaše telo a myseľ? Rastliny a kvetiny... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...