brigit.sk
Je skvelé ak stretneme v živote niekoho, kto pozná naše chyby a aj napriek tomu nás považuje za úžasných.
Dnes je 11 decembra 2017 04:58
Meniny má: Hilda
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Telo a zimný režim

Recepty

ZDRAVO A CHUTNE

ZDRAVO A CHUTNE

Recepty autor: BRIGIT.SK

Jedlo je neoddeliteľnou súčasťou života. Môže byť jednoduché aj pestré, nápadité aj lákavé, ako všetko okolo nás.


Recepty plné nápadov

Niekto uprednostňuje sladké, slané, alebo horké chute, iný kyslé, trpké, alebo ostré. V receptoch na stránkach BRIGIT.SK nájdete z každého rožka troška - prajeme... viac...

Domáci jablkový sirup

Domáci jablkový sirup

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: približne 1,5 kg jabĺk a 0,5 kg trstinového cukru, voda a šťava z jedného alebo dvoch citrónov, podľa chuti.

Príprava

Jablká umyjeme, odstránime jadrovníky, pokrájame a v hrnci zalejeme vodou tak, aby v nej bola ponorená ¼ jabĺk. Varíme asi desať minút bez miešania, kým jablká nezmäknú. Potom čiastočne vychladnutú zmes prepasírujeme cez sitko. Vzniknuté jablkové pyré... viac...

Hubové sendviče

Hubové sendviče

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: plátky sendviča alebo chleba, 50 g jarnej cibuľky, 100 g húb, 50 g paradajok, 50 g kapie, kečup, olej, čili korenie a soľ, na dochutenie. Môže byť aj tvrdý syr a šunka.

Príprava

Na horúcom oleji zľahka opražíme posekanú cibuľku, huby, kúsky paradajok a kapiu. Do zeleniny vmiešame kečup, dochutíme soľou a čili. Zmes nanesieme na chlieb, ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti a zľahka zapečieme v rúre. Obmena receptu je s pridaním... viac...

Bryndzová polievka

Bryndzová polievka

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 250 g bryndze, 1 PL masla, 1 PL špaldovej múky, 200 ml mlieka, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru a mleté čierne korenie, množstvo podľa chuti.

Príprava

Cibuľku opražíme na masle a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu - mrkvu, petržlen a zeler. Po zmäknutí zeleniny zmes necháme mierne vychladnúť. Následne spolu s bryndzou rozmixujeme. Opäť uvedieme do varu a za stáleho miešania pridáme zátrepku z múky a... viac...

Zeleninový šalát so slaninkou

Zeleninový šalát so slaninkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na šalát: 50 g slaniny, 30 g zelených fazuľkových strukov, 20 g kalerábu, 1 paradajka, 15 g konzervovaného hrášku, 30 g mladého špenátu a rukoly, soľ a korenie podľa chuti. Dresing: lyžica horčice, lyžica medu, soľ, mleté čierne korenie, tri lyžice olivového oleja a citrónová šťava, množstvo podľa chuti.

Postup

Slaninu, fazuľkové struky, konzervovaný hrášok, paradajku a kaleráb nakrájaný na tenké prúžky opečieme na rozpálenej panvici. Ochutíme soľou a korením. Po opečení pridáme rukolu a lístky mladého špenátu, dobre premiešame. Šalát na tanieri prelejeme... viac...

Slivková nutela

Slivková nutela

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1,5 kg zrelých sliviek, 500 g cukru, vanilkový cukor, 100 ml rumu a 100 g kakaa.

Príprava

Slivky umyjeme, vykôstkujeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí plody rozmixujeme, pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a rum. Zmes necháme 24 hodín stáť. Hotovú nutelu dáme do menších pohárov a sterilizujeme okolo pätnásť minút pri 80 °C. ... viac...

Moriak s gaštanovou plnkou

Moriak s gaštanovou plnkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: moriak, 200 g gaštanov, kuracia pečeň, 3 rožky, 1 dl mlieka, 80 g masla, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového kvetu a petržlenová vňať.

Príprava

Pri príprave gaštanovej plnky najprv zalejeme rožky mliekom, maslo vymiešame s troma žĺtkami a pečeň nakrájame na malé kúsky. Vznikne zmes, ktorú podusíme na masle. Zvlášť uvaríme gaštany, ktoré olúpeme a nahrubo nasekáme. Potom z rožkov vytlačíme... viac...

Polievka s tmavým pivom

Polievka s tmavým pivom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 4 ks cibule, 1dcl olivového oleja, polievková lyžica cukru alebo medu, 3 dcl tmavého piva, zeleninový vývar alebo bujón, soľ, čierne korenie, vetvička tymianu. Príloha: 100g syra čedar a bageta.

Príprava

Cibuľu nakrájanú na väčšie rezance opražíme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme hnedý cukor alebo med a za stáleho miešania skaramelizujeme. Karamel podlejeme pivom, dôkladne premiešame a vlejeme zeleninový vývar, prípadne bujón. Následne polievku... viac...

Luxusný nápoj

Luxusný nápoj

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 15 g kávy, 15 g cukru, 50 ml whisky a 30 ml smotany na šľahanie.

Príprava

Cukor pokvapkajte s vodou a pripravte z neho svetlý karamel, ktorý nalejte do šálky z varného skla. V naberačke nahrejte nad ohňom whisky a zapáľte. Ešte horiacu liehovinu nalejte na karamel a následne prilejte vopred pripravenú kávu. Kto má rád, nápoj môže... viac...

Pikantné tofu

Pikantné tofu

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 200 g tofu, 2 papriky, 2 paradajky, podľa chuti olivový olej, kečup, múka, sladká mletá paprika, polievkové korenie, štipka soli, mleté čierne korenie a mleté čili papričky.

Príprava

Tofu, papriky a paradajky nakrájame na kocky a krátko opečieme na olivovom oleji. Pridáme kečup, polievkové korenie a štipku soli, podlejeme malým množstvom vody a dusíme. Na záver pridáme zátrepku z vody, múky a sladkej mletej papriky. Zmes ochutíme mletým... viac...

1 2 3 4 ...13

POZÝVAME VÁS

SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

NAJLEPŠÍ HEREC VŠETKÝCH ČIAS

Alfred James Pacino je navždy zapísaný v zlatom fonde kinematografie s... viac...

ROBIN WRIGHT

ROBIN WRIGHT

STAR LIFE autor: LEA

Pôvabná americká herečka Robin Wright Pennová svoju kariéru... viac...

ADELE LAURINE BLUE ADKINS

Londýnčanka Adele so „zlatom“ v hrdle tromfla v dĺžke predávanosti... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

Gabrielle Bernátová
Od detstva bola Gabrielle Bernátová jeden z tých knihomoľov, ktorí čítajú knihy všade. Ako... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

TAMARA

Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...

SPEKTRUM

Sila farieb

Sila farieb

TRENDY autor: DITA

Nielen strihom, ale aj farbami šiat môžete zvýrazniť to, čo sa vám... viac...

Teľacia pochúťka

Teľacia pochúťka

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 250 g uvareného teľacieho mäsa, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 100 g majonézy,... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac

Reklamný kaleidoskop

CIMIER Swiss Watches

www.cimier.sk

viac...

Automenu.sk

www.automenu.sk

viac...

brigit.sk
  • www.berkana.sk
  • www.cimier.sk
  • JOGA SRDCA
  • DODUIN
  • www.gallerygwerk.sk
  • Kalvín - The Real Wood
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

ANDREJ BIČAN

ANDREJ BIČAN

Populárny herec a moderátor Andrej Bičan vyštudoval herectvo a následne si zahral na Novej Scéne, Malej scéne a v divadle Pavla Országha... viac...

KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
© 2013 Brigit.sk. All right reserved.