brigit.sk
Ak chceš niečo, čo si ešte nikdy nemal, je potrebné urobiť niečo, čo si ešte nikdy neurobil.
Dnes je 18 októbra 2017 13:25
Meniny má: Lukáš
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Základné znaky chrípky

Recepty

ZDRAVO A CHUTNE

ZDRAVO A CHUTNE

Recepty autor: BRIGIT.SK

Jedlo je neoddeliteľnou súčasťou života. Môže byť jednoduché aj pestré, nápadité aj lákavé, ako všetko okolo nás.


Recepty plné nápadov

Niekto uprednostňuje sladké, slané, alebo horké chute, iný kyslé, trpké, alebo ostré. V receptoch na stránkach BRIGIT.SK nájdete z každého rožka troška - prajeme... viac...

Zeleninový šalát so slaninkou

Zeleninový šalát so slaninkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na šalát: 50 g slaniny, 30 g zelených fazuľkových strukov, 20 g kalerábu, 1 paradajka, 15 g konzervovaného hrášku, 30 g mladého špenátu a rukoly, soľ a korenie podľa chuti. Dresing: lyžica horčice, lyžica medu, soľ, mleté čierne korenie, tri lyžice olivového oleja a citrónová šťava, množstvo podľa chuti.

Postup

Slaninu, fazuľkové struky, konzervovaný hrášok, paradajku a kaleráb nakrájaný na tenké prúžky opečieme na rozpálenej panvici. Ochutíme soľou a korením. Po opečení pridáme rukolu a lístky mladého špenátu, dobre premiešame. Šalát na tanieri prelejeme... viac...

Slivková nutela

Slivková nutela

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1,5 kg zrelých sliviek, 500 g cukru, vanilkový cukor, 100 ml rumu a 100 g kakaa.

Príprava

Slivky umyjeme, vykôstkujeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí plody rozmixujeme, pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a rum. Zmes necháme 24 hodín stáť. Hotovú nutelu dáme do menších pohárov a sterilizujeme okolo pätnásť minút pri 80 °C. ... viac...

Moriak s gaštanovou plnkou

Moriak s gaštanovou plnkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: moriak, 200 g gaštanov, kuracia pečeň, 3 rožky, 1 dl mlieka, 80 g masla, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového kvetu a petržlenová vňať.

Príprava

Pri príprave gaštanovej plnky najprv zalejeme rožky mliekom, maslo vymiešame s troma žĺtkami a pečeň nakrájame na malé kúsky. Vznikne zmes, ktorú podusíme na masle. Zvlášť uvaríme gaštany, ktoré olúpeme a nahrubo nasekáme. Potom z rožkov vytlačíme... viac...

Polievka s tmavým pivom

Polievka s tmavým pivom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 4 ks cibule, 1dcl olivového oleja, polievková lyžica cukru alebo medu, 3 dcl tmavého piva, zeleninový vývar alebo bujón, soľ, čierne korenie, vetvička tymianu. Príloha: 100g syra čedar a bageta.

Príprava

Cibuľu nakrájanú na väčšie rezance opražíme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme hnedý cukor alebo med a za stáleho miešania skaramelizujeme. Karamel podlejeme pivom, dôkladne premiešame a vlejeme zeleninový vývar, prípadne bujón. Následne polievku... viac...

Luxusný nápoj

Luxusný nápoj

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 15 g kávy, 15 g cukru, 50 ml whisky a 30 ml smotany na šľahanie.

Príprava

Cukor pokvapkajte s vodou a pripravte z neho svetlý karamel, ktorý nalejte do šálky z varného skla. V naberačke nahrejte nad ohňom whisky a zapáľte. Ešte horiacu liehovinu nalejte na karamel a následne prilejte vopred pripravenú kávu. Kto má rád, nápoj môže... viac...

Pikantné tofu

Pikantné tofu

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 200 g tofu, 2 papriky, 2 paradajky, podľa chuti olivový olej, kečup, múka, sladká mletá paprika, polievkové korenie, štipka soli, mleté čierne korenie a mleté čili papričky.

Príprava

Tofu, papriky a paradajky nakrájame na kocky a krátko opečieme na olivovom oleji. Pridáme kečup, polievkové korenie a štipku soli, podlejeme malým množstvom vody a dusíme. Na záver pridáme zátrepku z vody, múky a sladkej mletej papriky. Zmes ochutíme mletým... viac...

Šalát z morských rias

Šalát z morských rias

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 3 hrste morských rias, stredne veľká mrkva nakrájaná na jemné pásiky, zelená časť póru nakrájaná na pozdĺžne pásiky, 3 lyžice konzervovanej kukurice, lyžica sezamovej pasty a lyžica sójovej omáčky. Na ozdobu: sezamové semienka.

Príprava

Morské riasy namočte do vody, aby ňou dobre nasiakli. Nakrájanú mrkvu orestujte a pridajte riasy spolu s vodou, v ktorej sa močili. Zmes priveďte do varu a ďalej varte len na miernom ohni, kým suroviny nezmäknú. Potom pridajte kukuricu, nakrájaný pór a kašu zo... viac...

Citrónový sirup

Citrónový sirup

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 5 šťavnatých chemicky neošetrených citrónov, 700 g trstinového cukru, 570 ml vody a 25 g kyseliny vínnej.

Príprava

Olúpte citrónovú kôru, nakrájajte ju na tenké plátky a dajte ich spolu s cukrom do misy. Pridajte vriacu vodu a premiešajte. Vyšťavte citróny a šťavu spolu s kyselinu vinnou pridajte ku kôre. Nechajte vychladnúť. Potom sirup preceďte a uchovávajte ho... viac...

Ovocná roláda

Ovocná roláda

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na cesto: vanilkový cukor, 80 g krupicového cukru, 100 g hladkej múky, 3 vajíčka a citrónová kôra. Na plnku: 150 g čerstvých jahôd, 50 g čučoriedok, 250 g smotany na šľahanie, 100 g jahodovej marmelády a polievková lyžica citrónovej kôry. Na ozdobu: práškový cukor.

Príprava

Žĺtka oddeľte od bielkov a vyšľahajte s vanilkovým cukrom a s polovicou krupicového cukru do hustej peny. Zo zvyšku cukru a bielkov pripravte tuhý sneh. Obe hmoty spojte. Potom do zmesi vmiešajte citrónovú kôru a múku. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom... viac...

1 2 3 4 ...13

POZÝVAME VÁS

SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...

STAR LIFE

HOLMES A REYNOLDS HRAJÚ PÁR

Keď sa nezainteresovaný čitateľ pozrie na obrázok, kde Katie Holmes a Ryan... viac...

ADAM KONEČNE V CHOMÚTE

Príznačné je najmä slovko „konečne“, pretože líder... viac...

MEG RYAN

MEG RYAN

STAR LIFE autor: LEA

Zvodnú americkú herečku Mary Margaret Emily Anne Hyra jej obdivovatelia... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

PETER MARCIN
Pre sympatického humoristu, scenáristu a režiséra Petra Marcina je domov najdôležitejšie... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

TAMARA

Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...

SPEKTRUM

Vysokoškolské vzdelanie

Nezamestnanosť v poslednom období klesá, čo je pomerne pozitívna... viac...

Orechovo-ríbezľový koláč

Suroviny: 400 g hladkej múky, 250 g mletých orechov, 250 g... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE

KAMKOĽVEK IDEŠ, VEZMI SO SEBOU SVOJE SRDCE

viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac

Reklamný kaleidoskop

CIMIER Swiss Watches

www.cimier.sk

viac...

Automenu.sk

www.automenu.sk

viac...

brigit.sk
  • www.berkana.sk
  • www.cimier.sk
  • JOGA SRDCA
  • DODUIN
  • www.gallerygwerk.sk
  • Kalvín - The Real Wood
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
NA TENTO TÝŽDEŇ

NA TENTO TÝŽDEŇ

História dokázala, že astrológia zohrala významnú úlohu v tvorbe ľudských dejín. Už približne päťsto rokov pred našim letopočtom sa... viac...

LUKÁŠ LATINÁK

LUKÁŠ LATINÁK

Sympatický Lukáš Latinák hovorí o herectve ako o kolektívnom športe, kde každý chvíľku ťahá pílku. Energiu čerpá rovnakým dielom z... viac...

ANDREJ BIČAN

ANDREJ BIČAN

Populárny herec a moderátor Andrej Bičan vyštudoval herectvo a následne si zahral na Novej Scéne, Malej scéne a v divadle Pavla Országha... viac...

KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: info@brigit.sk
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Hlboká cesta 9
811 04 Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

ADRESA REDAKCIE
Beňadická 7
851 06 Bratislava

KONTAKTY
Andrea Rozborová
Tel.: 02/39041249
Mobil: 0908 192 738
E-mail: brigit@brigit.sk
ZAUJÍMA NÁS VÁŠ NÁZOR
Napíšte nám vaše názory, postrehy a pripo-mienky k web stránkam BRIGIT.SK, radi ich zohľadníme pri našej ďalšej práci.

meno: brigit.sk
e-mail:
text:
© 2013 Brigit.sk. All right reserved.