brigit.sk
Všetko čo chceš dosiahnuť sa nachádza na druhej strane strachu.
Dnes je 26 apríla 2024 07:26
Meniny má: Jaroslava
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Ako zvládnuť šestonedelie

Recepty

Zapekané kura v marináde

Zapekané kura v marináde

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: kuracie stehná alebo prsia, citróny, olivový olej, cesnak, zemiaky, jarné cibuľky, bazalka alebo iné čerstvé bylinky, sušený tymian, mleté čierne korenie a soľ.

Príprava

Kuracie stehná alebo prsia osoľte, okoreňte a vložte do zapekacieho skla. Zmiešajte citrónovú šťavu so soľou, s korením, s prelisovaným cesnakom a s olivovým olejom. Zemiaky a jarné cibuľky nakrájajte, vložte na pár minút do pripravenej marinády. Zmes dajte... viac...

Šťavnatý dezert

Šťavnatý dezert

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny na cesto: 300 hladkej múky, 200 g masla a 100 g cukru. Na krém: 120 g cukru, 75 g vanilkového pudingu, 500 ml mlieka, 350 ml smotany na šľahanie. Na ozdobu: 500 g čerstvých jahôd, 1 ks želatíny, mätové lístky.

Príprava

Z masla, múky a cukru vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte hodinu v chladničke. Potom ho vyváľajte a vložte do okrúhlej formy. Po upečení cesto nechajte vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte hustý krém. Do studeného krému... viac...

Rezance s krevetami

Rezance s krevetami

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: rezance, krevety, čili papričky, jarná cibuľka, fazuľové struky alebo bambusové klíčky, sezamový olej, sladkokyslá omáčka, sójová omáča, soľ, vajcia a voda.

Príprava

Rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode s troškou oleja. Scedíme a necháme odkvapkať. Vo woku rozpálime sezamový olej a osmažíme jarnú cibuľku, pokrájané fazuľové struky alebo bambusové klíčky a nasekané čili papričky. Po chvíli restovania... viac...

Kura s medom a zázvorom

Kura s medom a zázvorom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: rezance z kuracích pŕs alebo stehien, cesnak, zázvor, korenie, med, sójová omáčka, šťava z pomaranča a olej. Príloha: listová zelenina.

Príprava

Zmiešajte cesnak, zázvor, korenie, med, šťavu z pomaranča, sójovú omáčku a olej. Marinádu dajte na kuracie mäso nakrájané na väčšie rezance a premiešajte. Prikryté dajte odležať asi na dve až tri hodiny do chladničky. Potom predhrejte rúru na 180 ˚C.... viac...

Čokoládová torta s čili

Čokoládová torta s čili

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: horká čokoláda 200 g, mandľová múka 3 lyžice, krupicový cukor 150 g, maslo 200 g, štyri vajcia, kypriaci prášok, múčkový cukor, jedna až dve čili papričky, morská soľ, čokoládová poleva a hoblinky bielej čokolády na ozdobu.

Príprava

Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu a maslo. V mise rozšľahajte vajcia, pridajte múku, kypriaci prášok, cukor a dobre premiešajte. Zmes vlejte do rozpustenej čokolády s maslom a pridajte rozmixovanú soľ s čili papričkami. Tortovú formu vysteľte... viac...

Smotanová polievka so žihľavou

Smotanová polievka so žihľavou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: mladé lístky žihľavy, maslo, hladká múka, slanina, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, polievkové korenie, syr a kyslá smotana.

Príprava

Nakrájajte slaninu na malé kúsky a nechajte speniť na masle. Potom ju poprášte múkou a zalejte vývarom. Po chvíli varenia pridajte očistenú a najemno nasekanú mladú žihľavu. Ochuťte soľou, polievkovým a čiernym korením. Na záver polievku zjemnite kyslou... viac...

Kapor so šampiónmi

Kapor so šampiónmi

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1 kg kapra, 100 g masla, cibuľa, 250 g šampiňónov, soľ, sójová omáčka, polievkové korenie a čierne korenie podľa chuti.

Príprava

Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a okoreníme. Naukladáme do pekáča, v ktorom sme vopred rozpustili maslo. Šampiňóny rozkrájame na menšie kúsky a vsypeme medzi podkovičky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre a občas podlejeme. Pár pokrájaných šampiňónov... viac...

Figový koláč

Figový koláč

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: Na cesto: maslo 125 g, múčkový cukor 100 g, hladká múka 225 g, nastrúhaná kôra z polovice citróna, dva žĺtky a voda, asi 30 ml. Na náplň: maslo 80 g, kryštálový cukor 125 g, orechy 140 g, hladká múka 30 g, jeden žĺtok a vanilková esencia. Figy na ozdobenie.

Príprava

Cesto: Vyšľahajte maslo a cukor so štipkou soli. Potom vmiešajte múku, citrónovú kôru a žĺtok. Spracujte cesto na konzistenciu hrubej strúhanky. Po troškách pridávajte studenú vodu. Z cesta uváľajte guľu, zabaľte ju do fólie a dajte na hodinu do... viac...

Krémová zelerová polievka

Krémová zelerová polievka

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: stopkový zeler, mrkva, cibuľa, zeleninový vývar, maslo, zázvor, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať a smotana.

Príprava

Na masle opražte nadrobno nasekanú cibuľu, pridajte nakrájaný zeler a po chvíli prisypte aj nakrájanú mrkvu. Po krátkom restovaní zmes zalejte zeleninovým vývarom, pridajte nakrájaný zázvor, osoľte a varte domäkka. Tretinu zeleniny vyberte a zvyšok... viac...

Zemiakové šúľance s makom

Zemiakové šúľance s makom

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: zemiaky, vajce, maslo, hrubá múka, mletý mak, práškový cukor, soľ, olej, malinová alebo ríbezľová marmeláda. Obmena receptu - miesto maku použiť strúhanku.

Príprava

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich očistíme a roztlačíme najemno. Pridáme maslo, vajce, soľ a múku. Pracovnú dosku posypeme múkou a vymiesené cesto vytvarujeme do valčekov. Valčeky rozkrájame na malé kúsky a rukou z nich vyšúľame šúľance.... viac...

1 2 3 4 5 6 7 ...13

POZÝVAME VÁS

SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...

STAR LIFE

FILMOVÁ LEGENDA

Aj keď herec, režisér a producent Robert De Niro má dávno po... viac...

MEGA HIT LEPŠÍ DEŇ
Írsky spevák a skladateľ Dermot Joseph Kennedy po hitoch Outnumbered, Giants a Power Over Me,... viac...
MADONNA ZASA PREKVAPILA

To, že Madonna je stále na speváckom výslní, je každému... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

ALENA HERIBANOVÁ
„Milujem prírodu a môj detský sen, bývať pri lese a jazierku, sa mi vrchovato naplnil“,... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

ERIKA

Erika, plná vzrušujúceho očakávania, stála na prahu života.... viac...

SPEKTRUM

Športová elegancia

Športová elegancia

TRENDY autor: COVENTINA

V súčasnosti veľa moderných žien vyznáva zdravý životný... viac...

Syrový špíz

Syrový špíz

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g malých koktailových paradajok, štyri rožky, tri lyžice olivového oleja, 125 g... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.