GASTRO 27.4.2019 | autor: ANGUS
Popri pšenici a žite je ryža jednou z najdôležitejších obilnín, nakoľko poskytuje potravu takmer polovici sveta. Podľa makrobiotikov patrí hnedá ryža medzi energeticky vyvážené potraviny - nie je extrémne sťahujúca, ani rozpínavá a oplatí sa ju konzumovať aj z mnohých iných dôvodov. Viete z akých? viac...
GASTRO 14.4.2019 | autor: SÁRA
Máte radi krémové polievky a zeleninové omáčky, no proces pasírovania vám príde zbytočne zdĺhavý a komplikovaný? Potrebujete rozmixovať dohladka ovocie do sladkých pokrmov či rýchlo pripraviť kokteil a hľadáte na túto prácu pomocníka? Ak áno, máme pre vás skvelý tip.
viac...GASTRO 7.4.2019 | autor: NELA
Potrebujete zvýšiť chuť do jedla, podporiť trávenie, prečistiť telo alebo zlepšiť svoju imunitu? Skúste začať pri varení používať viacero liečivých bylín. Medzi aromatické bylinky, ktoré majú na zdravie mnoho pozitívnych účinkov, patrí bazalka, rozmarín, šalvia, koriander, estragón, saturejka, majorán, oregano a veľa iných. viac...
GASTRO 27.3.2019 | autor: IZOLDA
Moderná gastronómia s obľubou využíva rôzne druhy korenín, ktoré jedlám dodávajú neopakovateľnú chuť a vôňu. Aníz patrí medzi najstaršie liečivé rastliny, ktorý sa v súčasnej teplej kuchyni využíva čoraz častejšie. Rastlinka s botanickým názvom bedrovník anízový je navyše aj vynikajúcim prostriedkom na podporu trávenia. viac...
GASTRO 15.3.2019 | autor: EOS
Ako vznikajú gastronomické špeciality? Moderná kuchyňa je o kvalitných produktoch a technologicky šetrných procesoch varenia. Čerstvé výberové potraviny a najnovšie postupy varenia sú alfou a omegou zdravého stravovania. Čo však neznamená, že zdravá kuchyňa nie je chutná a neponúka skvelé gurmánske zážitky. viac...
GASTRO 1.3.2019 | autor: FELICITAS
Žihľava je často nazývaná kráľovnou bylín a tiež krv čistiaca bylina. Ku konzumácii je vhodná nielen pre svoje liečivé účinky, ale tiež preventívne. Posekanú žihľavu je možné v čerstvom stave používať aj ako obklad pri bolestiach v krížoch či pri zápaloch nervov. Na rôzne neduhy pomôže aj žihľavový kúpeľ. viac...
GASTRO 2.2.2019 | autor: DITA
Zelené listy listovej zeleniny sú extrémne bohaté na chlorofyl, železo a iné minerály. Jedná sa o látky podobné ľudskému hemoglobínu, ktoré výdatne ozdravujú a posilňujú ľudský organizmus. V modernej gastronómii sa hojne využívajú tak v studenej, ako aj v teplej kuchyni. viac...
GASTRO 5.1.2019 | autor: MORFEUS
Syry sú zdravé, chutné a obľúbené potraviny. Niekto uprednostňuje tavené, iný tvrdé druhy. Podľa zrenia rozoznávame čerstvé a zrejúce syry, pričom každý z nich má inú farbu, vôňu, chuť a konzistenciu. Syry sú skvelou pochutinou v studenej kuchyni, aj špecifickou ingredienciou do mnohých varených jedál. viac...
STAR LIFE autor: DERO
Kelly Clarkson je na hudobnom výslní už niekoľko rokov, no nebola to pre ňu... viac...
STAR LIFE autor: DERO
Keď sa nezainteresovaný čitateľ pozrie na obrázok, kde Katie Holmes a Ryan... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
V detstve trpela nedostatkom lásky a pozornosti. Želmíra bola nechcené... viac...
Nové módne trendy a slávne návraty
TRENDY autor: LILI
Móda dostáva veľa prívlastkov, ktoré jej určite aj právom... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...