GASTRO 3.7.2019 | autor: FELICITAS
Počuli ste o Chia semienkach? Dodávajú energiu počas celého dňa, napomáhajú k dobrej psychickej koncentrácii a podporujú detoxikáciu organizmu. Sú účinným antioxidantom, s vysokým obsahom vlákniny, bielkovín, vitamínov skupiny B a omega 3 a 6 mastných kyselín. viac...
GASTRO 24.6.2019 | autor: DIANA
Medzi množstvo zdraviu prospešnej zeleniny patrí aj červená repa – cvikla, ktorej sa pripisujú mnohé pozitívne účinky v organizme. Látky v červenej repe podporujú imunitu, detoxikáciu pečene, degradáciu cudzorodých látok v tele a regeneráciu organizmu ako celku. viac...
Pečivo, sladkosti, víno a diéta?
GASTRO 6.6.2019 | autor: MIŠA
Poznáte redukčnú diétu, pri ktorej nemusíte hladovať a nadbytočné kilá pôjdu dole? Spoznajte jedlá KetoMix. Bohaté portfólio produktov prekvapí nielen možnosťou rýchlej prípravy, ale aj svojou chuťou.
viac...GASTRO 9.5.2019 | autor: MAAT
Významným zdrojom rastlinných bielkovín pre organizmus je hrach, fazuľa, šošovica, sója, bôb a cícer. Obsahujú nielen vitamíny, ale aj množstvo minerálnych látok – železo, draslík, fosfor, horčík, vápnik a iné. A navyše, jedlá zo strukovín patria medzi výdatne sýtiace pokrmy, ktoré skvelo chutia. viac...
GASTRO 27.4.2019 | autor: ANGUS
Popri pšenici a žite je ryža jednou z najdôležitejších obilnín, nakoľko poskytuje potravu takmer polovici sveta. Podľa makrobiotikov patrí hnedá ryža medzi energeticky vyvážené potraviny - nie je extrémne sťahujúca, ani rozpínavá a oplatí sa ju konzumovať aj z mnohých iných dôvodov. Viete z akých? viac...
GASTRO 27.3.2019 | autor: IZOLDA
Moderná gastronómia s obľubou využíva rôzne druhy korenín, ktoré jedlám dodávajú neopakovateľnú chuť a vôňu. Aníz patrí medzi najstaršie liečivé rastliny, ktorý sa v súčasnej teplej kuchyni využíva čoraz častejšie. Rastlinka s botanickým názvom bedrovník anízový je navyše aj vynikajúcim prostriedkom na podporu trávenia. viac...
GASTRO 15.3.2019 | autor: EOS
Ako vznikajú gastronomické špeciality? Moderná kuchyňa je o kvalitných produktoch a technologicky šetrných procesoch varenia. Čerstvé výberové potraviny a najnovšie postupy varenia sú alfou a omegou zdravého stravovania. Čo však neznamená, že zdravá kuchyňa nie je chutná a neponúka skvelé gurmánske zážitky. viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
V detskom domove, v ktorom Milada vyrastala, bol dostatok stravy, oblečenia i činností,... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...